< Terug naar overzicht

Eerlijk naar de top

Werknemers moeten soms knokken om hogerop te geraken. Toch is de grote meerderheid (86 procent) niet bereid deze strijd op een oneerlijke manier te voeren.

Zo blijkt uit een opiniepeiling van jobsite Monster bij meer dan 4000 werknemers wereldwijd. Wanneer hen gevraagd werd hoe ver ze zouden gaan om succesvol te zijn op een concurrentiële arbeidsmarkt, gaf 86 procent van de ondervraagde werknemers immers aan niet bereid te zijn tot onethisch gedrag.

Van de 14 procent minder scrupuleuze respondenten gaf zes procent aan bereid te zijn tot acties die het licht niet mogen zien. Daarenboven gaf vier procent toe bereid te zijn tegen het bedrijfsbeleid in te gaan en zou een bijkomende vier procent van de ondervraagden zelfs bereid zijn de wet te overtreden voor professioneel succes.

Werknemers in Mexico blijken de meest ethische te zijn, 88 procent van hen geeft aan dat ze niet zouden overgaan tot achterbaks, onethisch of onwettig gedrag, zelfs als dit hen zou helpen om hogerop te geraken.

In Nederland echter houdt men beter een oogje op zijn medewerkers: 12 procent van de ondervraagden geeft immers aan dat zij bereid zouden zijn dingen te doen voor succes die het licht niet mogen zien. Of zijn zij gewoon zo eerlijk om dat toe te geven in een enquête?

Bron: Monster

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen