< Terug naar overzicht

Eenzaamheid op het werk

Zeven op tien kantoormedewerkers kennen hun collega’s nauwelijks. Terwijl een goede band met collega’s een boost geeft aan de kwaliteit van het werk.

Uit een rondvraag van Nespresso Professional bij 7800 kantoormedewerkers blijkt dat ook op een drukke werkvloer eenzaamheid vaak voorkomt. Zeven op tien respondenten werknemers zeggen dat ze de mensen waarmee ze samenwerken nauwelijks kennen. Terwijl een overgrote meerderheid (84 procent) aangeeft dat goede relaties op het werk bijdragen tot een hogere productiviteit.

Bijna de helft van de respondenten (47 procent) wijst naar de werkgever. Werkgevers zouden hun medewerkers niet of onvoldoende aanmoedigen om vriendschapsbanden te smeden met collega’s. Maar ook de kantooromgeving speelt een rol. De helft (48 procent) verwijst naar technologie, zoals de opmars van videoconferencing, die het moeilijk maakt om elkaar beter te leren kennen. Ook het steeds vaker voorkomen van flexibel werken, zorgt er voor dat collega’s elkaar amper kennen. Terwijl 82 procent aangeeft dat face-to-face interacties belangrijk zijn in het ontwikkelen van goede werkrelaties.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen