< Terug naar overzicht

Eenheidsstatuut verhoogt loonkosten dienstenchequesector

De compenserende maatregelen voor de extra kosten door het wegvallen van de carensdag en de langere opzeggingstermijnen in het kader van het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden doen de loonkosten in de dienstenchequesector met ongeveer 1% stijgen.

Dat meldt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt. De aanpassing van de tarieven voor de medische diensten is één van de maatregelen die de regering ter compensatie van deze extra kosten neemt. Terwijl deze maatregel de loonkosten zou moeten verlagen, verhoogt hij echter de loonkosten in de dienstenchequesector met 0,40%.

Momenteel bestaan er twee tarieven voor medische diensten: een tarief voor hoog risico, dat van toepassing is voor de meeste arbeiders, en een tarief voor beperkt risico. De compenserende maatregel verlaagt het tarief voor hoog risico, maar verhoogt het tarief voor de arbeidssectoren met een laag risico. Omdat in de dienstenchequesector het tarief voor laag risico van toepassing is, verhogen de loonkosten met 0,40%.

“Het is onbegrijpelijk dat een compenserende maatregel de loonkosten verhoogt en niet voor de noodzakelijke kostenverlaging zorgt”, zegt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon. “De sector vraagt dan ook met klem dat de beslissing wordt aangepast, zodat de loonkosten effectief worden verlaagd en alle sectoren van de compenserende maatregel kunnen genieten.”

Bron: Federgon

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen