< Terug naar overzicht

Een week wachten op een nieuw e-mailadres

Meer dan acht op tien werknemers beschikken op hun eerste werkdag niet over de nodige middelen om hun job te vervullen. Maar ook bij het verlaten van de organisatie loopt het vaak mis. Ex-werknemers hebben soms nog weken toegang tot de bedrijfssystemen van hun vorige werkgever.

Het belang van hoe nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag verwelkomd worden, is belangrijk want het bepaalt de tevredenheid over de nieuwe werkgever. Een enquĂȘte van een Amerikaanse IT-consultant bij IT-professionals toont dat er toch nog ruimte voor verbetering is van de onboarding. Slechts 15 procent van de nieuwe medewerkers beschikt vanaf de eerste werkdag over alle middelen nodig om de job uit te oefenen.

Bijna vier op tien van de respondenten (38 procent) zegt dat het twee tot vier werkdagen kan duren alvorens een nieuwe medewerker over alles beschikt wat nodig is om productief te zijn. Meer dan een kwart (27 procent) zegt dat de wachttijd kan oplopen tot meer dan een week.

Maar ook als een medewerker vertrekt, loopt het vaak fout. Zo signaleren meer dan een op vier (26 procent) respondenten dat het langer dan een week duurt alvorens een ex-medewerker geen toegang meer heeft tot de bedrijfssystemen en informatie van het bedrijf.

Bron: hrnews

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen