< Terug naar overzicht

Een wandelvergoeding voor werknemers, bestaat het?

Werknemers die met de fiets naar het werk komen, hebben recht op een fietsvergoeding. Maar wat als u dagelijks te voet naar het werk vertrekt?

Indien werknemers met de fiets naar het werk komen, kunnen ze voor de verplaatsingen tussen de woonplaats en de plaats van tewerkstelling een fietsvergoeding ontvangen. Deze vergoeding is sinds 1 januari 2017 tot maximaal 0,23 euro per kilometer vrijgesteld van inkomstenbelastingen.

In een parlementaire vraag gericht aan de minister van Financiën Johan Van Overtveldt wordt opgemerkt dat werknemers die zich te voet naar het werk begeven momenteel geen recht hebben op een dergelijke vergoeding, terwijl deze werknemers ook kosten maken in hun woon-werkverkeer: hun schoenen slijten bijvoorbeeld door het wandelen en in de winter moeten ze zich warmer aankleden. Bovendien is wandelen niet alleen gezond, het is ook een goedkope en duurzame manier om naar het werk te gaan.

Geen vergoeding

Dus lijkt het logisch dat ook voetgangers recht hebben op een vergoeding. De minister van Financiën gaat met de redenering echter niet akkoord en stelt dat de fietsvergoeding in het leven is geroepen om een omschakeling te bewerkstelligen van woon-werkverplaatsingen met de wagen naar verplaatsingen met de fiets. Een omschakeling van autoverplaatsingen naar verplaatsingen te voet is immers minder waarschijnlijk.

Bron: Jobat (jobat.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen