< Terug naar overzicht

‘Een snor is niet verplicht’

Met de campagne ‘Een snor is niet verplicht’ roept de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg vrouwen op om zich kandidaat te stellen voor de sociale verkiezingen van 2012. Veel vrouwen twijfelen om zich kandidaat te stellen, terwijl de aanwezigheid van vrouwen in overlegorganen de bijdrage van het vrouwelijk standpunt verzekert.

Uit een studie van de FOD Werkgelegenheid blijkt dat de kans dat een vrouw zich kandidaat stelt maar half zo groot is als bij mannen. Vrouwen in overlegorganen zorgen echter voor een betere aanpak van specifieke problemen van werkneemsters. Het is dus van belang dat vrouwen zich in grote getale kandidaat stellen voor de sociale verkiezingen om hun stem te laten horen en hun ideeën te verdedigen.

De campagne is te zien op affiches, in tijdschriften en op internet. Er werd ook een Facebook-applicatie ontwikkeld die werkneemsters wijst op het belang van de vrouwelijke aanwezigheid op de kieslijsten. Dankzij deze ludieke applicatie kunnen vrouwen een snor kleven op hun profielfoto en delen met hun Facebook-vrienden.

http://www.facebook.com/socialeverkiezingen2012?sk=app_122416167870051

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen