< Terug naar overzicht

Een op vijf werkenden heeft het mentaal moeilijk met digitalisering

Wie zichzelf als digitaal vaardig beschouwt, heeft meer vertrouwen in de eigen professionele toekomst. Daarnaast is tien procent van de actieve bevolking in België anno 2020 nog niet overtuigd van het nut van digitalisering en heeft een vijfde het er zelfs mentaal moeilijk mee.

 

Meer dan zes op tien zelfstandigen en bijna de helft van de werknemers meent bij het uitoefenen van zijn professionele activiteiten te ondervinden dat technologie regelmatig tot zelfs bijna voortdurend verandert. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstenbedrijf Acerta en onderzoeksbureau Indiville bij.

Een grote meerderheid erkent dat digitalisering nuttig is bij de uitoefening van de beroepspraktijk. Toch is nog altijd tien procent niet overtuigd dat digitalisering bijdraagt tot een betere performantie, effectiviteit en/of productiviteit. Een overgrote meerderheid van de respondenten vindt van zichzelf dat ze best wel digitaal vaardig zijn. Al heeft een vijfde het mentaal moeilijk met digitalisering.

Zelfvertrouwen

Het onderzoek toont aan dat het wel belangrijk is dat mensen het gevoel hebben mee te zijn met de digitalisering. Er is immers een duidelijke correlatie tussen de zelfinschatting van werknemers en zelfstandigen over digitalisering en hun zelfvertrouwen op de werkvloer. Wie de digitalisering en zijn eigen reactie daarop laag scoort, ziet de professionele toekomst op vele vlakken met minder (zelf)vertrouwen tegemoet. Een hoge score gaat gepaard met navenant meer (zelf)vertrouwen. Zakt de zelfinschatting, dan zakt ook het (zelf)vertrouwen.
Ten slotte is 45 procent van de werknemers en 52 procent van de zelfstandigen er zeker van dat ze hun job of huidige bedrijfsactiviteit zullen kunnen behouden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen