< Terug naar overzicht

Eén op vijf Nederlandse directeurs heeft mental coach

In Nederland werkt liefst 20% van de bedrijfsdirecteuren met een persoonlijke coach. “Wellicht is hun baan zo complex geworden dat de behoefte aan assistentie groeit”, besluit Willem Hollander, voorzitter van het NCD (Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen). Bijna de helft van de bedrijfsleiders (47%) werkt 50 tot 60 uur per week. Een derde heeft last van vermoeidheidsverschijnselen (32%) en/of stress (29%).

Het NCD haalt de cijfers uit zijn eigen enquête bij 3000 directeurs in Nederland. Naast vermoeidheid en stress maken zij ook melding van hartklachten (12%) en burnout (9%). Twee op drie directeuren zeggen te weinig tijd te besteden aan hobby’s (63%) of sport (61%). Er is naar eigen zeggen wel voldoende tijd voor vakantie. Die schommelt tussen 10 en 25 dagen per jaar.

Het merendeel van de directeuren (86%) verdient tussen 65.000 en 260.000 euro. Driekwart (74%) geniet van een prestatiegerelateerde bonus, die voor 69% van hen tussen 10 en 40% van het totale cash inkomen ligt. 56% van de bestuurders is verzekerd tegen bestuursaansprakelijkheid. Het is verder opvallend dat 74% geen afspraken heeft gemaakt over een ontslagregeling.

Markant gegeven is dat één op vijf directeurs gebruik maakt van een mental coach. Kijn we naar de gezondheidsproblemen en het aantal werkuren, dan lijkt enige assistentie op het eerste gezicht geen overbodige luxe. Van de politiek verwachten de bedrijfsleiders weinig steun. Zij noemen de inzet van politici voor het bedrijfsleven ‘matig’. Daarnaast vindt de helft van de bedrijfsleiders dat de media een negatief beeld ophangen van directieleden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen