< Terug naar overzicht

Een op vijf Belgische werkgevers kampt met tekort aan personeel

Ondanks de crisis ondervindt één op de vijf werkgevers in ons land moeilijkheden om geschikt personeel te vinden als gevolg van de schaarste op de kandidatenmarkt.

Voor de vierde editie van zijn enquête naar het tekort aan talent ondervroeg HR-dienstverlener Manpower in januari 2009, 39.000 werkgevers in 33 landen, van wie 756 in België, om na te gaan in hoeverre ze problemen ondervinden om geschikt personeel te vinden.

Schaarste blijft ondanks crisis


In België geeft 19 procent aan moeilijk personeel te vinden, tegenover 26 procent in 2008, 36 procent in 2007 en 42 procent in 2006. De crisis zet dus wel degelijk een rem op de rekruteringsactiviteit in ons land en het aantal kandidaten op de arbeidsmarkt neemt toe, maar de krapte blijft wel bestaan.
Wereldwijd hebben overigens bijna evenveel werkgevers als vorig jaar het moeilijk (30 procent tegenover 31 procent in 2008). België situeert zich op hetzelfde niveau als de Verenigde Staten (19 procent). In Europa (25 procent) en de regio Azië/Pacific (32 procent) is de schaarste problematischer.
De landen die het meeste moeilijkheden ondervinden om goede medewerkers te vinden zijn Roemenië (62 procent), Taiwan (62 procent), Peru (56 procent), Japan (55 procent) en Australië (49 procent). In Ierland (5 procent), Spanje (8 procent), het Verenigd Koninkrijk (11 procent), China (15 procent) en Tsjechië (17 procent) vinden werkgevers dan weer het makkelijkst gekwalificeerd personeel.

Gezocht: technici en arbeiders


De ranglijst van moeilijkst in te vullen vacatures wordt in België aangevoerd door technici (onderhoud etc.) en geschoolde (lassers, elektriciens, metselaar etc.) en ongeschoolde arbeiders, drie profielen die vorig jaar in ons land ook hoog eindigden en ook nu weer terug te vinden zijn op de internationale shortlist. De rest van de top tien is nog steeds een bonte mix van functies uit de meest uiteenlopende sectoren (logistiek, verkoop, IT, horeca, gezondheidszorg,...). Nieuw in de top tien van de knelpuntberoepen in 2009 zijn de commerciële profielen die door de gebrekkige talenkennis moeilijk te vinden zijn.

Top tien


1. Technici (onderhoud etc.)
2. Geschoolde arbeiders (lassers, elektriciens, metselaar etc.)
3. Ongeschoolde arbeiders
4. Verkopers
5. Artsen & niet-verplegend (para)medisch personeel (kinesisten, laboranten etc.)
6. Chauffeurs (vrachtwagen / heftruck)
7. Monteurs
8. Horecamedewerkers (zaalpersoneel)
9. IT-medewerkers (programmeurs en developers)
10. Koks

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen