< Terug naar overzicht

Een op drie managers in de EU is een vrouw

Slechts een op drie managers in de EU is een vrouw, zo berekende het Europese statistiekbureau Eurostat naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Het aandeel vrouwen daalt nog naarmate men hoger op de bedrijfsladder kijkt.

De Europese Unie telt bijna 9,4 miljoen managers waarvan 6 miljoen mannen of 64 procent en 3,4 vrouwen of 36 procent. Ruim een kwart (27 procent) van de leden van raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven zijn vrouwen en minder dan een vijfde (17 procent) van de vrouwen zijn senior executives of topmanagers. Terwijl bijna de helft van de werkenden in de EU vrouwen zijn, blijven ze ondervertegenwoordigd in leidinggevende functies.

Wat het aantal vrouwelijke managers betreft, volgt Belgiƫ het EU-gemiddelde van 36 procent. Daarentegen zit Belgiƫ ruim boven het EU-gemiddelde voor het aantal vrouwelijke leden van raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven (33 procent). Het aantal vrouwelijke senior executives in beursgenoteerde bedrijven ligt met 14 procent dan weer onder het EU-gemiddelde van 17 procent.

Letland kent met 56 procent het grootste percentage vrouwelijke managers, Luxemburg met 15 procent het laagste. Procentueel gezien telt Frankrijk het grootste aandeel vrouwen in raden van bestuur (44 procent) en Estland het minste (8 procent).
Litouwen heeft met 28 procent het grootste percentage vrouwelijke senior executives en Oostenrijk met 5 procent het minst.

Bron: Eurostat

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen