< Terug naar overzicht

Eén op de zes bedienden krijgt prestatiebonus

Steeds meer ondernemingen geven hun werknemers een extraatje in de vorm van extralegale voordelen, zoals een bedrijfswagen of maaltijdcheques. Ook de fiscaal interessante prestatiebonussen zijn in opmars.

Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener SD Worx. In 2012 kreeg 15 procent van de bedienden en 12 procent van de arbeiders een niet-recurrente resultaatsgebonden bonus. De voorbije drie jaar nam het aantal bedienden die zo'n premie kregen telkens met 2 procentpunten toe.

Met een bonusplan kan een bedrijf een werknemer een premie geven van maximaal 3100 euro bovenop zijn loon. Dat gebeurt op basis van cao 90. De bonus kan enkel uitbetaald worden nadat de daaraan gekoppelde doelstelling is behaald. Dat kan een financieel doel zijn. Maar ook het verminderen van het aantal arbeidsongevallen of een daling van de bedrijfskosten, bijvoorbeeld, kunnen een doelstelling vormen. Een bonusplan is niet individualiseerbaar. Het moet worden afgesloten met alle werknemers of een groep van werknemers in het bedrijf.

Een bonusplan is fiscaal interessanter dan een individuele bonus of een loonsverhoging. Tot begin dit jaar was de brutobonus voor de werknemer zelfs gelijk aan de nettobonus. Sinds 1 januari 2013 moet de werknemer er RSZ-bijdragen op betalen.

Toch wordt verwacht dat nog veel meer bedrijven er gebruik van zullen maken. Doordat de regering-Di Rupo de lonen eind vorig jaar bevroor, is het één van de weinig overgebleven manieren om werknemers een extraatje te geven.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen