< Terug naar overzicht

Eén op de vijf werknemers is uitgeput na het werk

Slechts 20 procent van de Belgen zegt dat ze nog veel energie over hebben na een werkdag. Maar liefst 21 procent van de Belgen is compleet uitgeput na het werk. Vooral in de winter hebben werknemers minder energie over na hun werkdag.

Dat blijkt uit een enquête van StepStone, waaraan 5200 Europeanen deelnamen, onder wie 1242 Belgen. Eén op de vijf van de Belgen zegt dat ze bijna elke dag uitgeput thuiskomen na het werk. Al zegt evenveel dat ze nog veel energie hebben na een werkdag.

Blijkbaar is de vermoeidheid van werknemers ook afhankelijk van de seizoenen, want 21 procent van de respondenten gaf aan dat ze vooral in de winter moe thuiskomen. De overige werknemers zijn enkel moe na een zware dag op het werk.

De Fransen en de Nederlanders zijn de Europeanen die het minst uitgeput zijn door hun job: 34 procent van de Fransen en 31 procent van de Nederlanders zegt dat ze nog veel energie hebben als ze thuiskomen.

In Duitsland en Oostenrijk is het aantal werknemers dat doodmoe thuiskomt het grootst. Maar liefst 27 procent van de Duitsers en 25 procent van de Oostenrijkers komt bijna elke dag uitgeput thuis. In de meest noordelijke landen is het aantal mensen dat vooral in de winter moe is, het grootst.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen