< Terug naar overzicht

Eén op de vijf ondernemers overweegt een elektrische bedrijfswagen

Sinds de berekening van het belastingvoordeel in 2012 gewijzigd werd, besparen veel ondernemers door goedkopere wagens aan te bieden of ze gewoon te schrappen.

Dat blijkt uit een enquête van ondernemersorganisatie Unizo bij 826 zaakvoerders. Sinds de nieuwe berekeningsmethode van het 'voordeel van alle aard' in 2012, zegt 60% van de kmo-werkgevers en werknemers meer belastingen te betalen voor bedrijfswagens.

Eén op de drie werkgevers probeert die extra kosten te compenseren. De helft kocht kleinere of goedkopere wagens. Eén op de vijf biedt geen bedrijfswagens meer aan.

Unizo peilde in de rondvraag ook naar de interesse van ondernemers in elektrische wagens. 20% zegt elektrische wagens te overwegen.

Slechts 2,5% van de ondernemers heeft momenteel al een elektrisch voertuig. De grootste barrières om een elektrische wagen te kopen, zijn de kostprijs (50%) en het gebrek aan oplaadpunten (40%). 30% acht elektrische wagens niet bruikbaar voor zijn onderneming, bijvoorbeeld wegens de beperkte reikwijdte. Meer dan 60% denkt dan ook dat elektrische wagens onder de huidige omstandigheden nooit zullen doorbreken.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen