< Terug naar overzicht

Eén op de vijf Belgen staat op rand van burn-out

Meer dan de helft van de Belgen heeft last van stress op het werk. De Belgen zijn daarmee de meest gestresseerde Europeanen. Eén op de vijf Belgen staat zelfs dicht bij een burn-out.

54 procent van de Belgen lijdt onder de stress op het werk. Het Europees gemiddelde is ‘slechts’ 44 procent. De Belgen hebben dus duidelijk meer last van stress dan hun Europese collega’s.

Onze noorderburen zijn dan weer de minst gestresseerde Europeanen: 32 procent van de Nederlanders zegt last te hebben van stress. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone waaraan 6206 Europeanen deelnamen.

De resultaten zijn alarmerend. 19 procent van de Belgen geeft aan dat ze constant te veel stress hebben en daar ook mentaal en fysiek onder lijden. 35 procent van de Belgen voelt zich nog iets beter: zij moeten maar af en toe een beroep doen op hun reserves door de stress.

In 2007 stelde StepStone dezelfde vraag aan zijn bezoekers. Daaruit blijkt dat het aantal Belgische werknemers die stress ervaren duidelijk gestegen is. Al hadden toen Zweedse en Duitse werknemers het meeste last van stress, maar hun stressniveau is duidelijk gedaald intussen.

Bron: StepStone

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen