< Terug naar overzicht

Eén op de vier homo- en biseksuele werknemers in kmo's verzwijgt geaardheid

Bijna een kwart van alle homo- en biseksuele werknemers uit Nederlandse kmo’s zwijgt over zijn seksuele geaardheid. De schrik om negatieve reacties uit te lokken bij collega’s is de voornaamste reden.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse vakbond FNV en Company Pride Platform. Opvallend is wel dat slechts negen procent van de werkgevers denkt dat werknemers hun geaardheid op het werk geheim houden.

De drempels om op het werk uit de kast te komen, zijn hoger dan op privégebied. Vooral de vrees voor negatieve reacties doet werknemers zwijgen over hun geaardheid. En misschien is die vrees niet onterecht. Uit het onderzoek blijkt immers ook dat in de helft van de kmo’s af en toe grappen gemaakt worden over homo- en biseksuele mannen en vrouwen.

Een andere reden die homo- en biseksuele medewerkers aangeven, is dat ze hun geaardheid geen werkaangelegenheid vinden. Zij houden werk en privé liefst gescheiden.

Het merendeel van de Nederlandse kmo’s neemt geen concrete maatregelen om het werkklimaat van homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen te verbeteren. Terwijl werknemers daar wel vragende partij voor zijn. Slechts 15 procent van de werkgevers zien daar het nut van in. Terwijl 55 procent van de hetero- en 61 procent van de homoseksuele werknemers dit vinden.

Bron: FNV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen