< Terug naar overzicht

Eén op de drie werknemers vreest niet meer aan de jobvoorwaarden te kunnen voldoen

Eén op de drie werknemers denkt op termijn niet langer aan de steeds hoger wordende verwachtingen van de werkgever te kunnen voldoen. Toch zijn ze bereid zelf inspanningen te leveren om hun competenties verder te ontwikkelen.

Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor, een driemaandelijks onderzoek in 32 landen naar tendensen op het vlak van werknemersmobiliteit. Bijna 90 procent van de Belgische werknemers stelt vast dat de verwachtingen van werkgevers rond capaciteiten en competenties hoger zijn dan vijf jaar geleden.

Bedrijven willen dat werknemers vooral hun numerieke competenties ontwikkelen (86 procent). Ze verwachten ook meer op het vlak van sociale vaardigheden (73 procent), educatieve vaardigheden (76 procent), ervaring (76 procent) en digitale vaardigheden (67 procent).

Deze tendens baart een derde van de Belgen zorgen. Ze denken dat ze op termijn niet langer aan de voorwaarden van hun job zullen kunnen voldoen.

Gedeelde verantwoordelijkheid


Werknemers zien het verder ontwikkelen van competenties als een gedeelde verantwoordelijkheid van de werknemer en de werkgever. 87 procent van de werknemers vindt dat de werkgever deze rol op zich moet nemen. 81 procent vinden daarnaast dat ze ook zelf verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van hun competenties.

Hoewel meer dan een derde vreest in de toekomst niet meer te kunnen voldoen aan de eisen van zijn job, is de vrees om zijn job de komende zes maanden te verliezen gedaald. Ook het aantal werknemers dat actief zoekt naar een andere werkgever is gedaald in vergelijking met drie maanden geleden.

Tot slot zegt 73 procent van de werknemers dat ze tevreden tot zeer tevreden zijn met hun job. Slechts 8 procent is ontevreden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen