< Terug naar overzicht

Eén op de drie vakantiegangers werkt door

Hebben uw medewerkers ook gewerkt tijdens hun vakantie? Eén op de drie vakantiegangers doet dit immers. Drie op de tien medewerkers offeren zelfs meer vrije tijd op dan vorig jaar, ook al gebeurt dat niet bepaald met volle overtuiging.

Dat één op de drie vakantiegangers met een job zijn vakantie onderbreekt om te werken, heeft een heel eenvoudige verklaring volgens de onderzoekers: het wordt steeds makkelijker om overal online te zijn.

Voor een derde van de 'werkende toeristen' is het zelfs noodzakelijk om te werken tijdens de vakantie. Van één op de vijf vakantiegangers met een baan wordt dan weer echt verwacht dat ze bereikbaar zijn op vakantie. Opvallend is dat de werkgever van één op de twaalf zelfs verwacht dat ze effectief werken. Althans, zo blijkt uit een marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope bij 1005 Nederlandse werknemers.

Vrees voor overvolle mailbox

Drie op de tien ondervraagden geven aan meer vrije tijd op te offeren dan vorig jaar. Meer vakantiegangers (70 procent) dan een jaar geleden (60 procent) vinden het bovendien niet prettig om (online) te kunnen werken. Slechts 8 procent vindt het prettig om door te kunnen werken, terwijl dit vorig jaar nog 14 procent was.

De tegenstanders vinden dat een vakantie gerespecteerd moet worden. De voorstanders zien dan weer enkele voordelen, bijvoorbeeld het vermijden van een overvolle mailbox bij de terugkomst.

Bron: HRbase (hrbase.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen