< Terug naar overzicht

Eén op de drie kmo’s plant ontslagen

34 procent van de kmo’s zal de komende zes maanden één of meer personeelsleden afdanken, terwijl slechts 18 procent van plan is om mensen aan te werven.

Dat blijkt uit onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 867 kmo’s. Slechts 35 procent van de kmo’s boekt op dit moment nog winst, terwijl 41 procent break-even draait en 24 procent verliescijfers laat optekenen.

Dit heeft ook gevolgen voor het personeelsbestand. Ruim één derde van de kmo’s (34 procent) geeft aan de komende zes maanden één of meer werknemers aan de deur te moeten zetten. Dat heeft in hoofdzaak te maken met de aanhoudende crisis en de hoge loonkosten.

Slechts 18 procent van de kmo’s is van plan om het komende halfjaar één of meer personen in dienst te nemen. Het gaat echter vooral om vervangingen van huidige medewerkers.

Uit eerdere onderzoeken van NSZ naar de rekruteringsintenties van kmo’s bleek bovendien dat gemiddeld steeds een kwart van de ondernemingen van plan is aan te werven. Met 18 procent ligt dat aantal nu gevoelig lager.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 25 procent van de kmo’s de afgelopen zes maanden medewerkers heeft ontslagen, terwijl 23 procent tijdens die periode nog heeft gerekruteerd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen