< Terug naar overzicht

Eén op de drie hooggeschoolden wil volgend jaar een nieuwe werkgever

De helft van de hooggeschoolde werknemers overweegt elders een nieuwe job te zoeken en bijna 40 procent wil dat snel doen. Maar liefst twee op de drie werknemers zien weinig of geen jobkansen bij hun huidige werkgever. Een meerderheid is bovendien pessimistisch over de doorgroeimogelijkheden bij zijn huidige werkgever.

De intentie om te veranderen, is het grootst bij profielen uit de financiële sector en bij generatie X. Deze groepen schatten hun kansen op de arbeidsmarkt echter aanzienlijk lager in dan werknemers uit industrie, technologie en de jongere generatie Y.

Dat blijkt uit een onderzoek door de Thomas More Business School in samenwerking met de Belgische tak van de internationale rekruteringsgroep SThree bij 508 hooggeschoolde werknemers uit industrie, technologie en finance.

Hooggeschoolde werknemers zijn overwegend tevreden over hun huidige job (62 procent) en carrière (71 procent) tot nu toe en hebben voldoende jobzekerheid (55 procent). Maar hun organisatiebetrokkenheid is relatief laag, slechts de helft voelt zich betrokken bij zijn of haar huidige werkgever.

Niettemin zijn de ondervraagde werknemers pessimistisch over hun interne job- en carrière-opportuniteiten. Nauwelijks 30 procent zegt een reële kans te hebben om intern een andere job te vinden. Slechts 30 procent ziet bij zijn huidige werkgever aantrekkelijke carrièrekansen.

Dat staat in schril contrast met de verwachtingen naar externe werk- en loopbaanopportuniteiten. 70 procent van de hooggeschoolde werknemers schat zijn kansen op werk elders hoog in. 60 procent overweegt om ander werk te zoeken en een derde is effectief van plan om dat binnen de zes maanden te doen. Ruim de helft volgt de vacatures online of in de krant en 30 procent reageert erop.

Profielen uit financiële sector meest onder druk


Uit de studie blijkt dat werknemers actief in de financiële sector opvallend minder tevreden zijn (57 procent) dan hun collega’s uit de technologiesector (66 procent) en de industrie (65 procent).

Zo zijn werknemers uit deze sector minder zeker van hun job dan elders en ondervinden zij veel meer negatieve stress (40 procent) dan hun collega’s uit andere sectoren (30 procent).

In de financiële sector ziet nauwelijks 10 procent van de ondervraagden een reële kans om intern een andere job te vinden, vergeleken met ruim 30 procent voor de sectoren technologie en industrie. Tegelijk gaapt er een kloof van ruim 10 procent verschil in de kans om elders werk te vinden tussen werknemers uit de financiële sector en deze uit industrie of technologie.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen