< Terug naar overzicht

Een nieuwe stap in online recruitment

Bij twee op drie topbedrijven die langs de eigen website werknemers rekruteren, kunnen de kandidaten zich meteen registreren en hun profiel opgeven. Dat is volgens IRS Employment Review (Personnel Today) op vlak van online recruitment de belangrijkste evolutie in de jongste drie jaar.

De zogenaamde FTSE 100-bedrijven zijn de 100 topondernemingen waarbij op regelmatige basis allerlei studies en enquĂȘtes plaatsvinden door kennisbureau FTSE. Ze zijn een referentie binnen HR. IRS Employment Review, een dochterbedrijf van Personnel Today, voerde bij deze FTSE 100 in 2002 al een studie uit naar online recruitment. Online registratie door de jobkandidaat of het opgeven van een profiel, behoorde toen nog niet tot de mogelijkheden.


Vandaag zien we dat twee op drie topbedrijven die online rekruteren, wel met deze instrumenten werken. Ze rekruteren via de eigen website of via een aparte rekruteringssite van het bedrijf. Het is gebruikelijk geworden dat kandidaten hun cv via de site overbrengen en/of dat ze een standaardformulier invullen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen