< Terug naar overzicht

Een microchip inplanten bij werknemers?

In het Verenigd Koninkrijk liggen vakbonden niet zozeer wakker van de Brexit, wel van plannen van enkele Britse bedrijven om bij hun werknemers een microchip ter grootte van een rijstkorrel in te planten.

Begin deze week sloeg de vakbondskoepel Trades Union Congress (TUC), groot alarm over de wens van verscheidene Britse bedrijven om bij hun werknemers een microchip in te planten. De microchip, zo groot als een rijstkorrel, zou worden ingeplant tussen duim en wijsvinger. Naar verluidt zouden vooral financiële en juridische dienstverleners en de hoogwaardige maakindustrie interesse hebben in onderhuidse microchips.

De leveranciers van dergelijke chips beklemtonen het gebruiksgemak en presenteren hen ook als extra ondersteuning voor medewerkers met een handicap. De chip vervangt onder meer toegangsbadges. Even zwaaien met je hand en de deur gaat open of je kan inloggen op je computer.

De Britse vakbond wijst vooral op de verregaande controlemogelijkheden van werkgevers en inbreuken op de privacy van werknemers. Want het laat toe werknemers dag en nacht te monitoren. Dat is een groot verschil met de ondertussen meer ingeburgerde vormen van technologische controlesystemen zoals 'wearables' in werkkledij en gps-systemen in bedrijfsvoertuigen. Deze blijven op het einde van de werkdag achter op het werk. Bovendien zijn de vakbonden bezorgd dat werkgevers de onderhuidse chips op de duur (on)bewust zullen verplichten en dat de datastromen voor steeds nieuwe en verdergaande toepassingen zullen worden gebruikt.

Ook de Britse HR-beroepsvereniging CIPD vraagt terughoudendheid wat het gebruik van dergelijke microchips betreft. “Er zijn minder intrusieve manieren om medewerkers te monitoren. Bovendien vervaagt het inplanten van zo’n microchip de grens tussen werk en privé en wijst het op de schending van de lichamelijke integriteit van medewerkers. Om nog niet te spreken over mogelijke medische risico’s, waarover nog weinig geweten is.”

Het Britse Bioteq, een leverancier van microchips, stelt dat het inplanten van een microchip steeds op vrijwillige basis moet gebeuren. Bij de leverancier lopen er overigens al meer dan 150 werknemers, inclusief directieleden, rond met een chip tussen hun duim en wijsvinger.

Bron: People Management/Financieel Dagblad

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen