< Terug naar overzicht

Een adviesraad als klankbord voor uw bedrijfsbeleid?

Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, presenteert een nieuw beheersinstrument voor groei-kmo’s: de Handleiding De Adviesraad, een praktische gids op basis van de getuigenis van tien kmo-ondernemers over de installatie van een adviesraad in hun bedrijf.

De nieuwe publicatie van Unizo begeleidt kmo-ondernemers om een extern adviesplatform op te richten: de adviesraad. In zo’n raad formuleren ervaren ondernemers adviezen voor een gezonde groei van de betrokken kmo. Dit nieuwe initiatief wil kmo-ondernemers extra ondersteunen bij het toepassen van de principes van de Code-Buysse, corporate governance aanbevelingen voor niet-beursgenoteerde bedrijven. Baron Buysse, voorzitter van de codecommissie, noemt zo’n adviesraad “een structuur om uit de maatschappij steun te halen met de bedoeling economische processen in de betrokken kmo te sturen.”

Een adviesraad kan een geschikte tussenstap zijn naar een actieve raad van bestuur, zo beklemtoont de Code-Buysse. Tegelijk vormt de adviesraad een klankbord voor de ondernemer. Er worden geen beslissingen genomen, er worden aanbevelingen geformuleerd. De aandacht gaat daarbij vooral naar het bespreken van de bedrijfstrategie.

De adviesraad biedt bovendien een platform aan kmo-bedrijfsleiders op zoek naar praktisch advies en bijstand op maat van hun onderneming. Via de adviesraad kunnen ervaren ondernemers hun kennis, inzicht en ervaring ter beschikking stellen van collega-ondernemers.


De handleiding is te raadplegen op www.unizo.be/behoorlijkbestuur en is ook als gedrukte brochure beschikbaar.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen