< Terug naar overzicht

Eddy's percepties

Een bedrijf kan humaniteit uitstralen

Wie deze rubriek regelmatig leest, weet dat ik een gloeiende hekel heb aan positieve discriminatie en zeker aan de klaagcultuur. Individuen hebben recht op gelijke kansen, maar ze dienen het wel zelf waar te maken. Soms mislukt dit en dan moet de samenleving begrip tonen, geduld hebben en hulp verschaffen. Maar dat mag nooit een reden zijn om zijn verantwoordelijkheid op de groep af te schuiven. Omgekeerd echter moet de samenleving achter individuen staan die humane waarden verdedigen.
Een postbode die zelfmoord pleegt de eerste dag na een ziekteverlof van drie maanden, nadat hij op twee vorige werkplaatsen is mislukt, is iemand die een verkeerde medische behandeling heeft gekregen, of misschien zelfs niet te helpen was. Hij is zeker geen slachtoffer van sadistische collega#39;s die zonodig voor de rechtbank moeten gesleurd worden door een advocaat die de media demagogisch opvrijt, op de kap van zijn vaak beklagenswaardige cliËnten. Dit gezegd zijnde, vind ik dat een goed human resources management achter mensen moet staan die oprecht en correct hun plicht doen. Daar nijpt soms het schoentje.
HRM is vaak de afdeling van de onderneming die geacht wordt de medewerkers uit te leggen dat zij in een klein paradijs zijn beland, om hen daarna met zachte hand de deur uit te werken als het weer eens moeilijk wordt. HRM staat niet steeds achter zijn mensen. Deels omdat het dit niet kan - human resources wikt, maar general management beschikt - en deels omdat het dit niet durft. HRM is vaak de bange sectie van de onderneming. Daarom moet er dubbel zoveel vreugde zijn als het tegengestelde blijkt, zeker als dit in een kleine onderneming gebeurt waar general management en human resources management in één hand verenigd zijn.
Ik bedoel de delicatessenzaak Remmery, die moedig achter haar allochtone medewerkster bleef staan, ook toen een onverlaat met moord en doodslag dreigde. Gekken zijn er overal, en gemakkelijkheidsoplossingen ook. Remmery heeft niet toegegeven aan de druk van deze gek, en zeker niet de gemakkelijkste oplossing gekozen. De zaakvoerder is een grote meneer, net als mevrouw Naïma Amzil een grote dame is, die onder zware druk in haar job is blijven functioneren. Terecht opende Unizo op zijn website een petitie om deze mensen te ondersteunen. Ik hoop dat, tegen dat u dit leest, de onnozelaar die deze brieven schrijft gevat zal zijn, en zijn verdiende straf voor een rechtbank krijgen zal (tenzij hij rijp is voor psychiatrie; dan hoop ik dat de behandeling grondig zal wezen).
In alle geval mag het HRM, ook voor grote ondernemingen, uit deze affaire één zaak onthouden: waar dit niet storend of provocerend is, mag een hoofddoek geen probleem zijn. Een andere kwestie is natuurlijk wanneer een kledingstuk - hoofddoek, spelden in de neus, afgedragen jeans, weigering een das te dragen waar dit conventioneel is - gehanteerd wordt om zich van de bedrijfscultuur te distantiËren. Maar dat is hier duidelijk niet aan de orde.
De zaakvoerder van Remmery is een moedig en consequent man, die niet enkel een mooi bedrijf uit de grond heeft gestampt, hij is ook iemand met een groot hart - wat in veel bedrijven wel eens ontbreekt. Hij vormt een levend bewijs dat het niet waar is, wat men ons zo vaak aanpraat, dat ons bedrijfsleven uit racisten bestaat en dat onze mensen allemaal vreemdelingenhaters zijn.
Onze traditie is niet racistisch, maar voorzichtig van aard - dat is te wijten aan eeuwenlange bezettingen - en daardoor soms te conservatief. Niet slechts allochtonen zijn daar het slachtoffer van, maar eigenlijk elk buitenbeentje. HRM is ook qua rekrutering en selectie vaak zo overdreven oppassend dat het angsthazerig wordt. Remmery toont dat een evenwichtig bedrijfsbeleid gepaard kan gaan met grote humaniteit. Hierbij draag ik deze zaakvoerder voor als kandidaat voor de prijs Human Resources Manager van het Jaar. Ik hoop dat deze oproep door de vakmensen gesteund zal worden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen