Advertisement
< Terug naar overzicht

Ecocheques binnenkort ook goed voor bloemen en reparaties?

Als het van de sociale partners afhangt, kan je binnenkort ook bloemen, tweedehandsspullen en reparaties betalen met ecocheques. De finale beslissing komt nu op de regeringstafel te liggen.

De categorieën van producten zullen vereenvoudigd en verruimd worden. Zo moeten voortaan alle tweedehandsproducten betaald kunnen worden met ecocheques. Tot nu toe was dat enkel mogelijk voor kledij, boeken en meubels. Hergebruik op zich is ecologisch, vandaar dat je ook een radio, mixer of computer zult kunnen kopen met de cheques.

Auto’s of kleinere machines op benzine komen niet in aanmerking, net als grote elektro-apparaten als koelkasten of wasmachines die niet voldoen aan bepaalde milieunormen.

Andere belangrijke wijziging: voortaan zullen herstellingen en reparaties betaald kunnen worden met ecocheques. Het moet de mensen aanmoedigen een product niet meteen weg te gooien wanneer er een mankement is.

De vakbonden en werkgevers hebben hun lijst nu doorgestuurd naar de regering. Daar wordt ook gediscussieerd over de afschaffing van de ecocheques. Zeker Open VLD spant daar de kar.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen