< Terug naar overzicht

Ecocheque terug naar af

Steeds minder sectoren voorzien ecocheques in hun collectieve arbeidsovereenkomst. Bovendien bieden sectoren vaak onmiddellijk de mogelijkheid om die ecocheques om te zetten in een gelijkwaardig voordeel.

In de periode 2009-2010 voorzagen nog 53 paritaire comités ecocheques in hun collectieve arbeidsovereenkomst. Dit jaar zijn er dat nog maar 29.

Bovendien bieden sectoren vaak onmiddellijk de mogelijkheid om die ecocheques om te zetten in een gelijkwaardig voordeel, bijvoorbeeld via de invoering of verhoging van maaltijdcheques.

Voor sectoren zonder de omzettingsmogelijkheid is er sinds 1 oktober 2010 een ontsnappingsroute. En kan elke onderneming de omzetting naar maaltijdcheques realiseren zonder het risico te lopen om daarop plots sociale-zekerheidsbijdragen te moeten betalen.

Unizo is niet verbaasd over de dalende populariteit van de ecocheque. “Vooral de administratieve lasten en kosten zetten veel sectoren ertoe aan over te schakelen naar een keuzemenu waar de ondernemer de ecocheque kan omzetten naar een gelijkwaardig voordeel”, aldus de ondernemersorganisatie.

Per werkgever die ecocheques aan zijn werknemers geeft, bedroegen de gemiddelde kosten 71 euro in 2009 en volgens een schatting 111 euro in 2010, leert het rapport van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging.

Bron: Unizo

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen