< Terug naar overzicht

E-mails en vergaderingen verminderen productiviteit

Werknemers verspillen te veel tijd aan e-mails en nutteloze vergaderingen. Meer dan acht op de tien HR-managers zegt dat vergaderingen niet productief genoeg zijn. Vooral een slechte voorbereiding en een gebrek aan besluitvaardigheid zorgen voor onproductieve vergaderingen.

Dat blijkt uit een studie van Robert Half Nederland. 37 procent van de HR-managers geeft aan dat medewerkers zich zorgen maken over het stijgende aantal e-mails. Hierdoor kan men niet meer ongestoord het werk afmaken en daalt de productiviteit. Een andere bekommernis is dat men overladen wordt met onnodige of irrelevante informatie.

Ook de vele onproductieve vergaderingen baren HR-managers zorgen. Ruim acht op de tien HR-managers geeft aan dat een deel van de vergaderingen niet productief is. Volgens 7 procent van de HR-managers is zelfs meer dan de helft van de vergaderingen onproductief. De belangrijkste redenen die hiervoor gegeven worden, zijn het gebrek aan besluitvorming tijdens de vergadering, een slechte voorbereiding van organisator en deelnemers en het gebrek aan een duidelijke focus tijdens de discussie.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen