< Terug naar overzicht

E-mail domineert de werkdag

Meer dan de helft van de werknemers besteedt meer dan twee uur per dag aan het lezen en reageren op e-mail. Het e-mailverkeer verlengt ook de werkdag. Liefst driekwart checkt zijn zakelijke post ook buiten kantoor en buiten werksituaties.

De gegevens komen uit een steekproef van computerbeveiliger Symantec bij 1700 werknemers van grote bedrijven in Europa. Driekwart van de respondenten vindt e-mail verslavend, 21% zegt effectief verslaafd te zijn. Deze medewerkers zoeken dwangmatig contact met hun e-mail en raken licht in paniek als ze geen toegang krijgen tot hun inbox, zo stellen de onderzoekers. Meer dan de helft van de werknemers steekt dagelijks twee uur tijd in e-mails controleren, 15% bekent dat het gebruik al tot vier uur is toegenomen.

De e-mailadoratie maakt de werkdag langer. De meeste personeelsleden controleren voor 9 en na 17 uur hun zakelijke berichten. Liefst één op drie werknemers (34%) kijkt al even bij het opstaan en 30% kan het niet laten om er zich voor het slapengaan van te verzekeren dat de wereld die nacht ook zonder hem zal blijven draaien.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen