< Terug naar overzicht

e-bike waardig alternatief voor bedrijfswagen

Meer dan zes op de tien Belgen ziet de elektrische fiets als een goed alternatief voor het woon-werkverkeer. Als de werkgever een e-bike als bedrijfsfiets ter beschikking stelt, zou 71% hiervan gebruikmaken.

Dat blijkt uit een online-rondvraag door technologiebedrijf Bosch Groep bij duizend Belgen. 22% van de respondenten overweegt de elektrische fiets dagelijks te gebruiken. 63% vindt het een goed alternatief voor het woon-werkverkeer. Een afstand van 15 kilometer is een aanvaardbare woon-werkafstand om af te leggen met een elektrische fiets.

Als de werkgever elektrische fietsen als bedrijfsfiets zou ter beschikking stellen, zegt 71% hiervan gebruik te zullen maken.

Uit de rondvraag blijkt ook dat de populariteit van e-bikes groeit. Meer dan een derde van de Belgen (37%) is van plan als volgende fiets voor een exemplaar met een elektrische hulpmotor te kiezen.

Belangrijkste redenen voor de aankoop van een e-bike zijn het rijcomfort (51%), een mindere fysieke conditie (46%) en het kunnen afleggen van langere afstanden (33%). Opvallend is ook dat de geografische omstandigheden een rol spelen: zo overweegt 48% van de Waalse respondenten de aankoop van een elektrische fiets omdat zij in een regio met veel hellingen wonen.

4% van de respondenten heeft momenteel een elektrische fiets, bij de vorige enquête in 2011 bezat amper 1,5% zo’n fiets. Vooral 50-plussers (9%) rijden met een e-bike.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen