< Terug naar overzicht

Durabrik Group bekroond als HR-ambassadeur 2015

Tijdens het Gala van de Vlaamse HR-ambassadeur in de Ghelamco Arena in Gent, mocht Bie De Backer, HR-directeur van Durabrik, donderdag de tiende Vlaamse HR-ambassadeur Award in ontvangst nemen uit handen van eregast Herman Van Rompuy.

De jury was unaniem: door zijn mensgerichte en innovatieve HR-aanpak weet familiebedrijf Durabrik zich niet alleen te onderscheiden binnen de bouwsector, maar wordt het bedrijf ook erkend als een referentie binnen de hele HR-wereld. De andere genomineerden waren Proximus, Barco en AZ Groeninge Kortrijk. 

Het jaarlijkse HR-gala wil aan het HR-vakgebied extra visibiliteit geven. Het evenement verleent al acht jaar een ambassadeursopdracht aan een bedrijf of persoon die als ‘best practice’ kan aanzien worden op het vlak van HR. Verdienste, waarde en uitstraling voor het vakgebied staan centraal bij de keuze van de ambassadeur.

Gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Pieter Timmermans is voorzitter van de jury. “Durabrik, dat volgend jaar zijn 50-jarig bestaan viert, maakte indruk met een sterke bedrijfscultuur, mee gestimuleerd en gedragen door zijn CEO Joost Callens. Hun ROSIE-waarden, de zes leiderschapsbouwstenen en het strategisch model van Richard Barrett bieden een gemeenschappelijke richting en kader.”

Toen Joost Callens, samen met zijn zus Claudia, het roer van zijn vader overnam bij Durabrik, wilde hij zijn eigen weg zoeken en Durabrik transformeren naar een waardengedreven organisatie. In zijn boek ‘De kwetsbare leider’ beschrijft hij zijn belangrijkste leermomenten en hoe hij deze dagdagelijks integreert in zijn werkomgeving. Van een expeditie naar de Noordpool tot Camino-tochten met medewerkers, van intensieve leiderschapstrajecten tot stilte meditatie. Want zo stelt hij: “Inzicht in jezelf is namelijk de eerste stap naar meer kleur in je relatie met je medewerkers.”

Bron: Gala Vlaamse HR-ambassadeurs (hr-gala.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen