< Terug naar overzicht

Duodag slaat bruggen tussen werkgevers en personen met een arbeidshandicap

Op 24 maart 2011 vindt de tweede editie plaats van de DUODAG, een initiatief dat de tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap wil bevorderen. Werkgevers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met goede werkkrachten.

Het concept is eenvoudig en gebaseerd op het Iers ‘Job Shadow Initiative’ : op de Duodag zet een bedrijf zijn deuren voor een dag open voor een persoon met een arbeidshandicap op zoek naar werk. De werkzoekende werkt een dag mee met een van de werknemers.

Na het succes van vorig jaar in de regio Halle-Vilvoorde, waaraan niet minder dan 37 bedrijven deelnamen, nemen aan deze editie meer dan 300 bedrijven deel.

“Het succes van de Duodag schuilt hem in de win-win”, verklaart projectcoördinator Wannes Marivoet. “Werkzoekenden willen graag eens proeven van een bepaalde job. Ze kunnen hun mogelijkheden en competenties aftoetsen, een nieuwe functie of de werkvloer leren kennen.”

“Trajectbegeleiders en jobcoaches die personen met een arbeidshandicap begeleiden, krijgen op deze dag meer zicht op de personeelsnoden van de bedrijven. Daarnaast krijgen ze ook de kans bedrijven te informeren over allerhande ondersteuningsmogelijkheden”, zegt trajectbegeleider Nathalie Peeters.

Zowel multinationals, kmo’s, zelfstandigen, social-profitorganisaties, lokale besturen, overheidsdiensten als de uitzendsector zetten hun deuren open.

Vorig jaar hebben 5 van de 37 deelnemers aan de Duodag een werkgever gevonden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen