< Terug naar overzicht

Dumpen of (her)lezen: 'True North'

In HR-land is er altijd wel iemand die het over 'authenticiteit' heeft. Hoewel het concept al ettelijke decennia over de tongen gaat, is het binnen personeelsbeleid en management terug te brengen tot het boek 'True North' van Bill George. Met Hannes Leroy (Rotterdam School of Management) houden we deze klassieker tegen het licht en vragen we ons af: dumpen, of toch (her)lezen?

1. Wat staat er nu ook alweer in het boek?

'True North' van Bill George en Peter Sims, dat gebaseerd is op 125 interviews met leiders, verscheen in 2007, en is de opvolger van het boek 'Authentic Leadership' van Bill George (2003). Het boek wordt onder meer aangeprezen omdat auteur Bill North zelf een succesvol CEO was voor hij in de academische wereld aan de slag ging.

Dit boek benadrukt dat elk van ons op een unieke manier gevormd is, met een unieke ervaring en persoonlijkheid. Al die elementen creëren een unieke leiderschapsstijl. Dat deel van authentiek leiderschap, meer gebaseerd op sterktes dan op tekortkomingen, werkt. We zien dat ook op basis van onderzoek.”

2. Hoe werd het boek onthaald toen het verscheen?

De verdienste van het boek is dat het, samen met zijn voorganger, authenticiteit op de agenda heeft gezet. Filosofen zijn al sinds Socrates met authenticiteit bezig en William Shakespeare schreef in Hamlet dat 'to thine own self be true, and it must follow, as the night the day, thou canst not then be false to any man'. Maar in een managementcontext? Daar mag Bill George de pluim op zijn hoed steken.
“Het boek komt uit de praktijk, maar heeft wel degelijk een en ander in gang gezet. Intussen is er best wel wat wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.”

3. Wat is de waarde van het boek vandaag?

'True North' blijft voor Hannes Leroy een goed startpunt, als eerste kennismaking met authentiek leiderschap. Voor hij zelf materiaal maakte voor zijn studenten, stond het boek elk jaar op de literatuurlijst in de MBA-opleiding, net omdat het alle elementen op tafel legt. “George vertelt die verhalen zo mooi. Waarom zouden we daarvan geen gebruik maken? Chapeau voor hem, maar wees wel voorzichtig. Ik ken mensen die met dat boek aan de slag zijn gegaan, die radicale beslissingen genomen hebben en twee of drie jaar later tot het inzicht zijn gekomen dat ze weer in dezelfde problemen zitten.”

(her)lezen?

Lees meer in het tijdschrift HR Square

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen