< Terug naar overzicht

Dumpen of (her)lezen? ‘Managing Human Assets’

Al 35 jaar oud is ‘Managing Human Assets’ ondertussen. Het boek is misschien niet de meest gekende klassieker, maar het is wel één van de eerste boeken die strategisch HR-management op de kaart hebben gezet. Met Bert Schreurs, professor HRM aan de VUB, blazen we het stof eraf en gaan we na of we dit werk moeten (her)lezen, of dat het tijd is het te dumpen...

“This is a book for managers. It is particularly relevant to general managers, who want to learn about the critical issues and the strategic questions they will have to consider in managing large aggregates of employees in the 1980s and beyond.” Het zouden de eerste zinnen kunnen zijn van een boek dat vandaag op de markt komt, ware het niet voor die laatste vijf woorden die verraden dat ‘Managing Human Assets’ ondertussen al 35 jaar oud is. Wat verder lezen we dat de Amerikaanse executives op zoek zijn naar manieren om de productiviteit en kwaliteit in hun organisaties op te krikken. Daarvoor kijken de auteurs - Michael Beer, Bert Spector, Paul R. Lawrence, D. Quinn Mills en Richard E. Walton - naar wat de Japanse ondernemingen aan het doen zijn. “Japan werd toen als een grote concurrent beschouwd”, legt Bert Schreurs vandaag uit. “We spreken over het jaar 1984, wanneer de globalisering volop op gang komt en de internationale competitie, bijvoorbeeld ook in de auto-industrie, heel belangrijk is geweest in de vormgeving van HR en personeelsbeleid. Dit boek situeert zich in die context.”

Wat staat er nu ook alweer in het boek?

Dat ‘Managing Human Assets’ expliciet gericht is op managers, moet begrepen worden in de historische context waarin het boek is geschreven, zegt professor Schreurs. “HR was toen zeer administratief en operationeel. De auteurs houden net een pleidooi om het meer op een strategisch niveau te brengen. Dit boek is dus bedoeld voor de general manager, omdat hij of zij eigenlijk de eindverantwoordelijke is voor het personeelsbeleid. Dat is in die zin nog steeds een actueel thema waarover je lange gesprekken kan voeren.”
In die zin gaat dit boek dus ook over de discussie of HR al dan niet ‘at the table’ hoort.

Hoe werd het boek onthaald toen het verscheen?

Dit boek, dat geschreven werd door Harvard-professoren, was wel degelijk vernieuwend in 1984 en werd toen al om die reden geprezen in reviews.
Minder een succes was de gebruikte terminologie: ‘assets’ is vandaag niet de term die we zouden gebruiken om medewerkers aan te duiden en werd ook toen op wenkbrauwengefrons onthaald. Ook dat blijkt uit de besprekingen van halfweg de jaren 1980.

Dumpen of (her)lezen? Lees het in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, stephanie.beernaert@hrsquare.be, 0471 69 15 90.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen