< Terug naar overzicht

Dumpen of (her)lezen - Human Resource Management: Back to Basics

Het boek 'Back to Basics' van Filip Lievens geeft een overzicht van alle deeldomeinen van HR-management, telkens met een verwijzing naar de meest recente wetenschappelijke inzichten op dat vlak. Het lijkt een werk dat elke HR-verantwoordelijke in zijn schuif moet liggen hebben. Aan HRM-professor Eveline Schollaert (UGent) vroegen we uit te maken of dat nog altijd het geval is.

‘Back to Basics’ is geen boek dat u in de bestsellerlijst van Amazon zult vinden. Ook Harvard Business Review zal het niet zo gauw in zijn overzicht van beste HR-boeken opnemen. In Vlaanderen en Nederland is het niettemin een klassieker, die sinds 2006 zowel door studenten als professionals gretig gelezen wordt. Aan HRM-professor Eveline Schollaert (UGent) vroegen we het boek – ze heeft de versie van 2015 – opnieuw ter hand te nemen en in de weegschaal te leggen. Zelf is ze zeer geïnteresseerd in de link tussen academisch onderzoek en de praktijk van elke dag. Ze schreef mee aan 'De strijd om talent' en heel recent 'Vind de ware… medewerker'.

“Als je dit boek gelezen hebt, kun je met alle HR-managers meepraten”, zegt Eveline Schollaert. Dat kan kloppen: na een inleiding over humanresourcemanagement, de verschillende rollen in HR en een aantal klassieke modellen, volgen hoofdstukken over functies en competenties, rekrutering en employer branding, selectie en assessment, training en ontwikkeling, prestatiebeoordeling en -management, beloning en loopbaanmanagement. “Filip Lievens heeft er alle belangrijkste HR-domeinen uitgehaald. Bovendien hanteert hij een logische structuur.”
Voorts trekt Lievens voluit de kaart van ‘evidence-based HRM’, maar hij doet dat zonder te fanatiek te zijn. Of zoals Eveline Schollaert het zegt: “Wie dit boek leest, krijgt handvatten aangereikt waaruit hij/zij vervolgens zelf kan kiezen. Het is niet nodig alles te doen zoals de wetenschap het voorschrijft, maar de HR-medewerker kan er wel datgene uit plukken dat voor hem of haar van toepassing is. Filip Lievens zit met dit boek niet in een ivoren toren, maar geeft informatie die organisaties helpt te verbeteren.”

Wat is de waarde van het boek vandaag? Het nadeel van ‘evidence-based’ werken is dat telkens er nieuwe of betere inzichten komen, de oude teksten moeten herwerkt worden. Dat is ook hier het geval. “De basis klopt nog steeds, maar bij elk hoofdstuk zijn er intussen nieuwe artikels die verdiepen en verfijnen”, zegt Eveline Schollaert. “Ik denk vooral aan het hoofdstuk over prestatiemanagement. Daarover is er recent nieuw onderzoek verschenen.”

Dumpen of (her)lezen?

Lees het in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen