< Terug naar overzicht

Duitse metaalarbeiders kunnen tijdelijk 28 urenweek claimen

Nadat stakingen vorige week grote delen van de Duitse metaalindustrie hadden lamgelegd, hebben de vakbond IG Metall en de werkgeversorganisatie Südwestmetall een akkoord bereikt voor de deelstaat Baden-Württemberg. Het resultaat is onder meer: wie wil, kan nu twee jaar lang wat minder werken, met gedeeltelijk loonbehoud.

De Duitse metaalwerkgevers hadden de eis voor een 28-urige werkweek eerder nog als een ‘sprookje’ betiteld. De werkgevers gingen echter alsnog akkoord met de eis, omdat ze in ruil meer mensen kunnen aanwerven met een contract van 40 uur in plaats van de standaard 35 uur.

Aan de looneisen van de vakbond zijn de werkgevers slechts gedeeltelijk tegemoetgekomen. De metaalarbeiders kunnen vanaf 1 april een loonsverhoging van 4,3 procent tegemoetzien. Voor de eerste drie maanden van dit jaar krijgen ze een eenmalige premie van 100 euro. Volgend jaar is er nog een premie van 400 euro plus één van 27,5 procent van het maandloon voorzien. In plaats daarvan kan ook gekozen worden voor acht vrije dagen.

Het akkoord geldt voor 900.000 werknemers in Baden-Württemberg, de deelstaat waarin onder meer de fabrieken van Mercedes en Porsche gevestigd zijn. Verwacht wordt dat de akkoorden voor de andere deelstaten niet veel zullen afwijken.

Loonsverhoging klopt inflatie

Een loonsverhoging van 4,3 procent is vrij fors, aangezien de inflatie in Duitsland in december 1,6 procent bedroeg. De lonen gaan dus bijna driemaal zo snel omhoog als de prijzen. Toch moet dit gerelativeerd worden, omdat het akkoord geldt voor 27 maanden. Naar rato bedraagt de loonsverhoging dus 1,9 procent per jaar. Dat is maar iets meer dan de inflatie.

De ECB had waarschijnlijk liever een wat forsere loonsverhoging gezien, want op die manier zou de inflatie wat aangewakkerd worden. Een inflatie die zo dicht mogelijk in de buurt komt van 2 procent, is een voorwaarde voor de centrale bank om het stimuleringsprogramma af te bouwen, dat nog minstens tot september doorloopt.

Beperkte gevolgen in eigen land

Voor België zijn de gevolgen van dit akkoord beperkt. Volgens de wet op de concurrentiekracht mogen de lonen in ons land niet sneller stijgen dan in de buurlanden. Aangezien de Belgische lonen al automatisch gekoppeld worden aan de inflatie, geven de Duitse ontwikkelingen geen aanleiding tot ontsporingen. Evenmin zal volgehouden loonmatiging de concurrentiepositie ten opzichte van Duitsland sterk beïnvloeden.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen