< Terug naar overzicht

Duits wetsvoorstel: werkgevers mogen sollicitanten niet screenen op Facebook en co

Bondskanselier Angela Merkel steunt een wetsvoorstel dat werkgevers verbiedt om de profielen van sollicitanten op sites als Facebook te raadplegen. Volgt het parlement het voorstel? En volgen andere landen?

De werkgevers zullen wel nog altijd de namen van de sollicitanten mogen googelen. Irma Meinema, privacyspecialist bij Protiviti, reageert op de website van P&O Actueel: “Werkgevers mogen dus wel googelen, maar daar staat vaak informatie over mensen die er door anderen is opgezet. Terwijl mensen op een sociaal netwerkprofiel zich helemaal zelf kunnen presenteren, en daar dus veel meer controle over hebben. Bovendien is het de vraag hoe je dit moet controleren. Ze stoppen heel veel geld in het maken van zo’n nieuwe wet, terwijl je bij de handhaving ervan wel wat vraagtekens kunt zetten.”

Meinema sluit niet uit dat het wetgevende initiatief overwaait naar Nederland: “Als je de trend in Nederland van steeds meer privacybescherming doortrekt, is het goed mogelijk dat wij hier ook mee te maken krijgen.”

Ondertussen blijkt uit een onderzoek van Creyf’s Uitzendbureau dat Google onmisbaar is in de selectieprocedure. Nagenoeg twee derde van de werkgevers googelt de sollicitanten voor ze hen uitnodigen. 42 procent van de werkgevers doet dit zelfs altijd en wil het medium niet meer missen in het selectieproces.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen