< Terug naar overzicht

Dubbel vakantiegeld is (bijna) betaald, nu nog de vakantie plannen

Meer dan 70.000 bedienden in de privésector kregen hun dubbel vakantiegeld al in de eerste vier maanden van dit jaar. Het gaat vooral om werknemers in grote bedrijven. Al stelt zich de vraag hoe werknemers hun opgespaarde verlofdagen nog zullen inplannen dit jaar.

Meer dan 70.000 bedienden in de private sector hadden eind april al hun dubbel vakantiegeld gekregen, leren berekeningen van HR-dienstverlener Acerta. De meeste bedienden ontvangen hun dubbel vakantiegeld deze of volgende maand. “We zien dat ondanks de druk op de cashpositie, de uitbetaling van het dubbel vakantiegeld door de werkgevers gerespecteerd blijft”, zegt Marijke Beelen, juridisch adviseur bij het kenniscentrum Acerta.

Alleen rest de vraag wanneer mensen hun vakantie zullen opnemen. In de paasvakantie werd dit jaar 30 procent minder vakantie genomen dan vorig jaar. Normaal is de paasperiode een populaire vakantieperiode, maar dit jaar viel die in volle lockdown. Daardoor werden nogal wat vakantieplannen afgezegd. “Vakantie is iets wat je vooraf plant, de eigenlijke vakantieaanvraag kan later nog. Ook als de vakantie reeds gepland was, of reeds was afgesproken met de werkgever, kunnen werkgever en werknemer overeenkomen om een voorziene vakantie nog aan te passen. De lockdown heeft er dit jaar ongetwijfeld voor gezorgd dat werknemers het niet ‘nuttig’ vonden om vakantie te nemen. Dat reisje kon immers toch niet doorgaan. En blijkbaar zijn werkgevers inschikkelijk geweest, dat leiden we af uit de cijfers van werkelijk opgenomen vakantiedagen in de paasperiode. Die waren dus merkelijk lager dan anders”, zegt Beelen.

De onzekerheid rond het coronavirus zorgt ervoor dat de periode voor werknemers om hun jaarlijkse vakantie op te nemen flink korter geworden is. “Het kan niet de bedoeling zijn dat werkgevers en werknemers in december moeten vaststellen dat er nog tientallen vakantiedagen moeten opgenomen worden. Immers, werkgevers moeten de vakantie toestaan voor het einde van december. Ze hebben er dus alle belang bij hun werknemers tijdig aan te sporen om de vakantie in te plannen. We raden daarom bedrijven aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te vragen over wie welke periode vakantie zou willen nemen. Dat hoeft geen formele, ingediende planning te zijn, een algemeen overzicht is ook zeker interessant. Dat zal niet enkel werknemers een perspectief bieden, maar is ook van belang voor de continuïteit van bedrijven later dit jaar, want die moeten zien dat ze met voldoende personeel kunnen blijven draaien. Alle vakantiedagen zullen wel degelijk binnen dit kalenderjaar moeten worden opgenomen. De wetgever zal hierop ook dit jaar geen uitzondering maken”, adviseert Beelen.

Sommige werknemers hebben, naast hun wettelijke vakantie, ook extra vakantiedagen, zoals anciënniteits- en leeftijdsvakantie. Met die extra vakantie kunnen werkgevers en werknemers vrijer omspringen. Lukt het niet om die vakantie nog op een wenselijke manier in te plannen voor de resterende maanden van 2020, dan kunnen die extra dagen bijvoorbeeld in een loopbaanrekening worden opgespaard.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen