< Terug naar overzicht

Druk om naar werkplek te gaan neemt toe

De verstrengde maatregelen eind juli om een tweede coronapiek te vermijden laten zich ook voelen in de Grote Coronastudie, editie zeventien. Opnieuw meer mensen kiezen ervoor geen hand of zoen meer te geven aan niet-huisgenoten. Maar de druk om naar de werkplek af te zakken, neemt stilaan weer toe.

Sinds begin mei trekken stelselmatig meer mensen naar de werkplek, al zien we daar de voorbije twee weken terug een kleine trendbreuk, met relatief meer thuiswerkers, het effect van de Antwerpse maatregelen. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie, een initiatief van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met UHasselt, KU Leuven en ULB. Via de vragenlijst peilen de wetenschappers al sinds de start van de coronacrisis half maart onder meer naar de manier waarop de Belgen de coronamaatregelen respecteren, hoe ze zich voelen, of ze thuis werken. Vorige week was de enquête aan haar zeventiende golf toe.

Wie toch naar de werkplek gaat – gelukkig meer dan vroeger onder goed beschermde omstandigheden – wil dat overwegend zelf graag, maar ook de druk van leidinggevenden en het hoger management neemt gestaag toe. “We mogen echter niet vergeten dat de werkplek een belangrijke schakel is in het overdragen van infecties. Dat blijkt ook uit de cijfers: ruwweg 40 procent van de tijdens de zomer positief geteste deelnemers denken op het werk besmet te zijn geraakt met COVID-19”, zegt Pierre Van Damme (UAntwerpen).

Bron: UAntwerpen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen