< Terug naar overzicht

Dringend gezocht: hoogopgeleide ingenieurs, ICT’ers en financiële experts

Terwijl herstructureringen en ontslagrondes het nieuws beheersen, zijn er ook meer en meer bedrijven die (opnieuw) aanwerven. De knelpuntberoepen zijn alvast niet verdwenen, zo blijkt uit een enquête van Vacature.

Uit een rondvraag van jobmedium Vacature blijkt dat 20 grote bedrijven in totaal 10.002 werknemers rekruteren in 2010. Helemaal bovenaan op die ranglijst staat Colruyt met 3000 jobs.
Vallen ook op met stevige rekruteringsplannen: onder meer KU Leuven (1900 jobs), BNP Paribas Fortis (700 tot 800), ING (700), Eandis (550 ), KBC (500), AG Insurance (400), Deloitte (350), Jan De Nul (300), Telenet (300), Deme (meer dan 200), AZ Groeninge (200), Smals (160) en SD Worx (150). De banken zijn er - nog het meest markant allicht - alweer bij.

Opmerkelijke vaststellingen


Vacature haalt zes conclusies uit de enquête:

1. Terwijl er ontzettend veel (spontane) sollicitaties binnenstromen, blijven specifieke en technische functies bijzonder moeilijk om in te vullen. De knelpuntvacatures verdwijnen dus ook in crisistijd niet zomaar.

2. Bij geen enkel bedrijf beginnen de nieuw aangeworven werknemers tegen een lager salaris dan voor de crisis.

3. De meeste bedrijven geloven dat ze geen reputatieschade opgelopen hebben tijdens de crisis (uitgezonderd de banken).

4. De meerderheid van de 20 bedrijven met de opvallend vele aanwervingen verwacht geen verhoging van het personeelsverloop in 2010.

5. Nagenoeg alle bedrijven zoeken zowel starters als ervaren werknemers.

6. De meest gezochte profielen: hoogopgeleide ingenieurs, ICT’ers, financiële specialisten & salesprofielen. Zeer specifiek wordt intens en dringend gezocht naar actuarissen, fiscalisten, bouwkundig ingenieurs, Java-experts, verpleegkundigen en boekhouders.

Bron: Vacature

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen