< Terug naar overzicht

Driekwart werknemers wil zich laten vaccineren als werkgever het vraagt

De beroepsbevolking wereldwijd kijkt hoopvol en optimistisch naar het verdere verloop van 2021. Dat blijkt uit het laatste Workmonitor-onderzoek van Randstad. Uit dit halfjaarlijkse onderzoek, dat in het eerste kwartaal van 2021 werd uitgevoerd bij onder meer dan 27.000 werknemers in 34 markten, blijkt dat werknemers over de gehele wereld klaar zijn om terug te keren naar hun werkplek en meer dan bereid zijn om het vaccin te ontvangen als hun werkgever dat vereist.

Er is ook een nieuw optimisme dat er later in het jaar extra kansen op werk zullen komen, in tegenstelling tot de resultaten van vorig jaar, toen de meeste respondenten over de hele wereld nog erg pessimistisch waren. De belangrijkste bevindingen zijn:

  • 54 procent denkt dit jaar meer kansen op werk te zullen hebben
  • 75 procent zou bereid zijn zich te laten vaccineren als hun werkgever dat vereist
  • 52 procent zegt dat zijn ervaring met het werk tijdens de pandemie heeft gemotiveerd om voor de lange termijn bij de werkgever te blijven.

Willen organisaties terugkeren naar de toestand van voor de pandemie, dan wordt een grotere vaccinatie-uitrol door velen als essentieel beschouwd. Het is zelfs zo dat 51 procent (België: 50 procent) er de voorkeur aan geeft thuis te werken totdat het vaccin op grote schaal is verspreid.

Opmerkelijk: een overweldigende meerderheid (75 procent) van de respondenten zegt bereid te zijn zich te laten vaccineren als dat voor het werk vereist is, en meer dan de helft (56 procent, in België 51 procent) denkt dat ze meer kansen op werk zullen hebben als ze eenmaal gevaccineerd zijn. Dit wijst op een sterke rol voor het bedrijfsleven op een kritiek moment in de wereldwijde vaccinatiecampagne.

Het percentage dat een prik zou laten zetten om zijn job te behouden ligt in Amerika, Azië en Apac zelfs boven de 80 procent. In Oost- en Zuid-Europa is de bereidheid met 66 en 71 procent het laagst. Noordwest-Europa zit met 74 procent vlak onder het gemiddelde. België scoort daar net onder met 72 procent.

Bron: Randstad

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen