< Terug naar overzicht

Doping op de werkvloer: promotie dankzij Rilatine?

Het gebruik van prestatiebevorderende middelen geraakt stilaan ingeburgerd op de werkvloer, zo waarschuwen Amerikaanse en Britse academici. Zij zijn vooral bezorgd voor de effecten op lange termijn op sociaal en ethisch vlak van een ‘gedopeerde’ werkomgeving. Andere wijzen op eventuele voordelen.

Amerikaanse studenten grijpen steeds vaker naar geneesmiddelen bestemd voor ADHD-patiënten, zoals Rilatine en Adderall, om hun concentratievermogen te verhogen en zo betere resultaten te behalen. Uit onderzoek blijkt dat 16 procent en op sommige campussen zelfs 33 procent van de universiteitsstudenten deze middelen gebruiken.

Maar ook op de werkvloer is het gebruik van prestatiebevorderende middelen in opmars. Onderzoekers vermoeden dat vooral jongere medewerkers hun gewoonten uit hun studententijd meebrengen naar de werkvloer.

Onderzoek van de Academy of Medical Sciences, British Academy, Royal Academy of Engineering en the Royal Society toont aan dat stimulerende middelen kunnen leiden tot productievere medewerkers, omdat ze zich beter kunnen concentreren en het geheugen verbetert, met als bijkomend voordeel een betere balans werk-privé.

Vooral artsen, militairen, verpleegkundigen, luchtverkeersleiders en andere functies die een langdurige concentratie vergen of nachtwerk noodzakelijk maken, zouden er voordeel bij hebben. Een betere concentratie vermindert immers de kans op fouten of ongevallen.

Anderzijds wijzen de onderzoekers erop dat de eventuele baten niet opwegen tegen de nadelen. De onderzoekers wijzen op negatieve lange-termijneffecten. Vooral wanneer deze middelen gebruikt zouden worden om de prestaties van werknemers met routinetaken te verhogen.

“Het zou erop neerkomen dat het individu aangepast wordt aan een steeds meer veeleisende werkomgeving in plaats van omgekeerd”, aldus de onderzoekers.

Een ander pervers effect van het stijgende druggebruik op de werkvloer is dat de druk ‘om om mee te doen’ steeds groter wordt, zeker als daardoor een collega promotie maakt. Maar ook de werkgever zou impliciet druk kunnen uitoefenen. Gedopeerde medewerkers presteren immers beter zonder dat de kwaliteit van het werk daalt.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen