< Terug naar overzicht

Doorgroeimogelijkheden zijn eerste prioriteit voor werknemers

Uit Europees marktonderzoek van Gallup in opdracht van de carrièresite StepStone blijkt dat doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling een grotere aantrekkingskracht uitoefenen op werknemers dan loon. De prioriteiten voor de baankeuze verschuiven. Het onderzoek leert ook dat de drempel voor het gebruik van het internet door Belgische sollicitanten verlaagd is. Opmerkelijk genoeg is deze laatste bevinding een beetje in strijd met de conclusies van een Amerikaans onderzoek. Zeer veel banenzoekers in de VS maken zich zorgen over spam en vooral hun privacy.

De organisatie voor marktonderzoek Gallup ondervroeg 8000 werknemers uit zeven Europese landen (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland, België, Nederland en Italië). Bijna 90% van de respondenten vindt doorgroeimogelijkheden binnen de onderneming belangrijk. Dit sluit aan bij de conclusies van een ander onderzoek, van Job@ en Podium, waarover u elders in deze nieuwsbrief meer leest. Het loon – een hoog salaris (54%) en voordelen in natura (28%) – is niet langer prioritair bij de keuze van een job. Er wordt minder belang gehecht aan het aantal vakantiedagen (16%). Een flexibel uurrooster is dan weer in 51% van de gevallen significant. Andere prioritaire criteria in de zoektocht naar werk zijn de bedrijfscultuur (62%) en het goede financiële beheer van de onderneming (73%).

Volgens de Gallup-enquête zou tevens de houding van de Belgische werkzoekende tegenover het internet veranderd zijn: de drempel om een curriculum vitae op het internet te plaatsen is verlaagd. In 2003 doet 91% van de werkzoekenden dat, tegenover 82% in 2001.

StepStone signaleert dat de IT-vacatures niet langer de meest gezochte zijn op de site. Dit zou mede wijzen op een verruiming en diversificatie van de gebruikersgroep.

In de VS lijkt de argwaan bij sollicitanten tegen het posten van een cv op algemene banensites dan weer toe te nemen. Althans, dat stelt Transformation Systems Inc. (TSI) volgens een bericht in www.hrlook.com. TSI bevroeg 600 gebruikers en vond dat hun voorkeur uitgaat naar solliciteren via bedrijfswebsites (69%) in het perspectief van het versieren van een interview, hoewel de banensites voor 68% het beste medium zijn om te zien wat er te koop is. De sollicitanten vrezen echter meer voor spam en voor de aantasting van hun privacy bij het gebruik van banensites dan bij het bezoeken van bedrijfssites. Meer dan acht op tien respondenten maakten zich zorgen over deze aspecten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen