< Terug naar overzicht

Donderdag 8 december is Thuiswerkdag, maar België zit nog bij minst flexibele EU-landen

Met zowat 72 procent van de Belgen die af en toe of regelmatig flexibel kunnen werken, staat België pas op de 13de plaats op 15 van flexwerkers in 15 onderzochte Europese landen. Er is dus nog veel werk aan de winkel. We kunnen alvast beginnen met een deelname aan de Nationale Thuiswerkdag op donderdag 8 december.

Het cijfer komt uit een nog te verschijnen studie die Microsoft door een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft laat uitvoeren in 15 Europese landen. Kmo’s blijken wel veel meer open te staan voor flexibel werken.

De Nationale Thuiswerkdag als sensibilisering voor ‘het nieuwe werken’ is dan ook noodzakelijk. Op donderdag 8 december 2011 vindt alvast de tweede Nationale Thuiswerkdag plaats in België, een initiatief van Getronics, PwC, AOS Studley en Microsoft. Zij willen een mentaliteitswijziging doorvoeren rond de manier waarop gewerkt kan worden.

Flexibel werken heeft voordelen voor de balans tussen werk en privéleven, verlichting van het spitsverkeer, betere efficiëntie en een vermindering van reis- en kantoorkosten, om er maar enkele te noemen.

Derde laatste plaats in Europa


Zopas (november/december) voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau Vanson Bourne in opdracht van Microsoft een enquête uit in 15 Europese landen naar de introductie van flexwerk in elk van die landen, de ondersteuning van de medewerkers op technologisch vlak, en de voordelen die zowel werkgevers als werknemers eruit kunnen halen.

Uit de algemene resultaten blijkt dat het flexibel werken redelijk goed geïntroduceerd is in Europa. Slechts 18 procent van de ondervraagden moet op kantoor werken, voor de anderen zijn er verregaande tot meer beperkte flexibele mogelijkheden. In België kan iets meer dan een kwart (28 procent) niet flexibel werken. Ons land komt daarmee op de derde laatste plaats in Europa, net voor Portugal en Italië. Duitsland, Engeland en Noorwegen voeren het koppeloton aan.

Driekwart van de werkgevers (76 procent) gelooft dat de medewerkers echt wel productief zijn buiten de kantooromgeving. Toch zijn de Belgen nogal nuchter in de evaluatie van de efficiëntie van thuiswerk: een derde (32 procent, het hoogste aantal in Europa) denkt dat het ongeveer gelijk ligt. 67 procent voelt zich beter, sneller, performanter werken wanneer het op soepele manier kan gebeuren.

Extra middelen


Flexwerk wordt mogelijk gemaakt door technologie, en heeft dus ook IT-ondersteuning nodig. Zowat twee derde van de ondervraagden (64 procent) krijgt volledige IT-ondersteuning tijdens de werkuren. Een 24/7 support is slechts weggelegd voor 14 procent, in vele gevallen een outsourced opslossing.

Echt veel extra middelen krijgen flexwerkers niet mee om hun taak naar behoren te kunnen uitvoeren. Een vijfde (22 procent) krijgt de basis mee: een laptop en internetverbinding. 10 procent krijgt ofwel een smartphone met internetconnectie of een bundle laptop/smartphone/internet. Slechts 4 procent werkt op een flexibele manier met een tabletcomputer.

Qua technologische middelen blijkt er nog wel een discrepantie te bestaan tussen overheid en privé: zowat de helft van de privébedrijven (49 procent) investeert in de middelen om flexibel te kunnen werken, waar dat bij de overheid slechts 27 procent is. De publieke sector staat ook minder open voor flexibel werk (73 procent) dan de privésector (84 procent).

Meer thuiswerk in kmo’s


Ook grote bedrijven van 50 tot 500 mensen willen liefst op de traditionele manier blijven werken.

“We zien inderdaad dat de kmo’s erg open staan voor flexibel werken”, zegt Philippe Rogge, general manager van Microsoft. “Hun structuur en grootte laat flexibiliteit gemakkelijk toe. Dat ligt minder voor de hand voor echt grote bedrijven, tenzij ze zich opsplitsen in kleinere entiteiten om op die manier beter met elkaar te kunnen communiceren en samenwerken. Uiteraard blijft het wel zo, dat bepaalde beroepsprofielen zich beter lenen tot deze manier van werken, waarbij sommige beroepen noodgedwongen uitgesloten worden, omdat hun functie een fysieke aanwezigheid vereist.”

Een grotere motivatie en tevredenheid staat duidelijk op kop bij de voordelen die gezien worden van flexibel werken (46 procent), gevolgd door een betere efficiëntie en soepeler werkuren (telkens 43 procent). Een hogere productiviteit (38 procent) en minder absenteïsme (36 procent) vervolledigen de top 5 van voordelen.

Over de studie


In november 2011 voerde het onafhankelijk onderzoeksbureau Vanson Bourne in opdracht van Microsoft een studie uit bij 1500 zakelijke beleidsmakers in 15 Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen