< Terug naar overzicht

Doktersbriefje in plaats van quarantaineattest

Meer dan vier op de tien werknemers die door een coronabesmetting thuis moeten blijven, dient bij zijn of haar werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Door een doktersbriefje in te dienen, kunnen werknemers terugvallen op hun volledig loon, waar ze bij een quarantaineattest slechts zeventig procent van hun loon behouden.

Bij twee op de drie bedrijven waren er sinds 1 december één of meerdere werknemers, die geen functie hadden waarbij ze konden telewerken, afwezig door een quarantaine van zichzelf of van een gezinslid. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo bij 218 bedrijven, verspreid over Vlaanderen. De bevraging van Unizo dateert van 13 en 14 januari van dit jaar.

Van deze bedrijven geeft 42 procent aan dat ze in geen enkel quarantainegeval een quarantaineattest hebben ontvangen van hun werknemer. Het bedrijf kreeg wel een doktersbriefje. Een op de vier werkgevers meldt daarnaast dat ze voor minder dan 25 procent van de werknemers in quarantaine effectief een quarantaine-attest kregen. Minder dan een op de vijf werkgevers ontving in alle quarantainegevallen een correct attest.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen