< Terug naar overzicht

Diversiteit werkt in Vlaams-Brabant

Er is een brede waaier van bedrijven, organisaties en lokale besturen in Vlaams-Brabant die via diversiteitplannen een personeelsbeleid voeren ten gunste van kansengroepen. Elk jaar worden er gemiddeld 100 nieuwe diversiteitsplannen gerealiseerd. Voor heel Vlaanderen stond de teller eind 2011 op 758 diversiteitsplannen.

Bedrijven kunnen daarvoor subsidies krijgen, van 2500 tot 10.000 euro. Ze moeten hiervoor acties ondernemen op het vlak van duurzaam personeelsbeleid en zich daarbij prioritair richten op de groepen die ondervertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt.

Dat melden RESOC Leuven en RESOC Halle-Vilvoorde. Bij deze organisaties werken zeven projectontwikkelaars die dagelijks uitvoering geven aan het Vlaamse beleid van evenredige arbeidsdeelname en diversiteit in de regio’s Leuven en Halle-Vilvoorde. Ze zijn experts in een arbeidsmarkt- en toekomstgericht personeelsbeleid, en opereren in samenwerking met relevante partners en veldwerkers.

Ze stippen ook aan dat er meer aandacht nodig is voor diversiteit op de werkvloer, nu we met zijn allen langer aan het werk moeten blijven. Ervaren werknemers, allochtonen, arbeidsgehandicapten en kortgeschoolden zijn een kans voor bedrijven en organisaties in deze tijd van krapte en knelpuntvacatures, aldus RESOC.

Goede praktijken zijn bijvoorbeeld het personeelsbeleid van het woonzorgcentrum Annuntiaten in Heverlee en van het logistiek bedrijf Eurobrokers in Asse. Annuntiaten heeft niet alleen een divers bewonersbestand, maar stelt op succesvolle wijze jong en oud, autochtoon en allochtoon tevreden te werk. Eurobrokers voert een bedachtzaam personeelsbeleid waarin individuele competenties centraal staan en waarover voortdurend intern wordt gecommuniceerd.

Meer informatie: www.ersvvlaamsbrabant.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen