< Terug naar overzicht

Digitale sociale dialoog: snel akkoord tussen verzekeraar Baloise en vakbonden

De vakbonden (ACV Puls, BBTK en ACLVB) en Baloise Insurance bereikten in minder dan 50 dagen een eengemaakt statuut voor het personeel na de fusie met Fidea en de overname van de schadeportefeuille van Athora dit jaar. Volgens de vakbonden is dit uniek, temeer omdat de onderhandelingen midden de coronacrisis plaatsvonden.

Baloise Insurance groeit met 450 extra medewerkers naar in totaal 1.600 personeelsleden door de fusie met Fidea en de overname van de schadeportefeuille van Athora. “Dat de verlonings- en arbeidsvoorwaarden van het personeel van Baloise Insurance, Fidea en Athora gelijkgesteld worden, is maar logisch”, zo lezen we in een gezamenlijk persbericht van de HR-directie en de bonden. “Wie hetzelfde doet in hetzelfde bedrijf, moet daar dezelfde beloning voor krijgen aan dezelfde voorwaarden. Verschillende arbeidsvoorwaarden binnen één organisatie kunnen immers ook tot verwarring leiden. Het komt bovendien niet alleen de interne rechtvaardigheid ten goede maar het vereenvoudigt ook de administratie.”

Meestal kost een dergelijke harmonisatie veel tijd en energie en zelden gaat het over rozen. Eerst moet een gedetailleerde inventaris van de bestaande loon- en arbeidsvoorwaarden van het personeel gemaakt worden. Vervolgens kan het nieuwe statuut uitgewerkt worden.
“Arbeids- en loonvoorwaarden blijven een gevoelig thema waarbij elke groep zijn verworven rechten wil verdedigen. Nauw overleg en goede communicatie zijn dus cruciaal. Door de coronamaatregelen moesten alle overlegmomenten tussen de ondernemingsraad en de vakbonden virtueel gebeuren. Toch hadden we slechts vijf meetings nodig om tot een akkoord te komen. Ik sta al bijna 30 jaar aan de werknemerskant in de verzekeringssector en zo’n efficiënte werking en goede vertrouwensrelatie maakten we tot nog toe niet mee”, zegt Frans Vandueren (ACV Puls).
HR-directeur Marc L’Ortye vult aan: “We zijn ontzettend blij dat we ondanks deze bijzondere tijden zo efficiënt tot een akkoord zijn kunnen komen met de vakbonden. Vooral om snel duidelijkheid te scheppen aan onze medewerkers. Vijftig dagen overleg lijkt snel, maar daar is vorig jaar een belangrijk proces aan vooraf gegaan. Zo hebben we al van bij de aankondiging van de overname draagvlak proberen te creëren en vonden we het cruciaal om de huidige en nieuwe werknemers goed te informeren en te betrekken in de bedrijfscultuur van Baloise Insurance. Geharmoniseerde arbeidsvoorwaarden maken het voor iedereen trouwens eenvoudiger. Elke werknemer weet waar hij aan toe is, de personeelsadministratie is een stuk minder ingewikkeld en als bedrijf hoef je geen rekening te houden met allerlei verschillende regelingen. We kunnen nu al onze medewerkers volledig meenemen in één uniforme bedrijfscultuur.”
Op dit moment heeft de verzekeraar 50 openstaande vacatures. Het gaat hoofdzakelijk over digitale profielen en actuarissen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen