< Terug naar overzicht

Digital skills paspoort voor 4,5 miljoen Belgen

Technologiefederatie Agoria ontwerpt een ‘digital skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. Dat paspoort moet aangeven wat iemands digitale competenties zijn. De technologiefederatie zal dit tegen 2020 ontwikkelen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, ACTIRIS, FOREM en verschillende IT-ondernemingen.

Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digital skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. “Zoals elk huis een energieprestatiecertificaat heeft, moet ook elke mens over een digital skills paspoort beschikken. Dat paspoort moet aangeven wat uw digitale competenties zijn”, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

Uit de recente arbeidsmarktstudie ‘Be the change’ van Agoria blijkt dat 4,5 miljoen mensen die werken hun vaardigheden regelmatig moeten ‘upgraden’. Een klassiek CV is maar één deel in het verhaal van competenties en ervaring. Het skills paspoort geeft een inzicht in ervaringen en talenten. De ‘digital skill indicator’ van Agoria is dan ook een van de belangrijke inputs in het verhaal waarbij een inzicht wordt gegeven in 24 verschillende digitale vaardigheden. Deze zullen dan ook de standaard in de markt moeten uitmaken zodat er op basis van een ‘universele taal’ met mekaar kan worden gepraat.

“‘Niet enkel het gebruik van een universele taal is belangrijk, maar ook dat de aangegeven skills gevalideerd zijn en gevalideerd kunnen blijven. Skills hebben immers maar een bepaalde levensduur en moeten dus worden bijgewerkt. Beschouw het als een soort diploma maar eentje met een vervaldatum”, zegt Lambotte.

Hoe zal de validatie dan gebeuren? Via een online test met daarbij een resultaatsrapport. Op die manier kan een werknemer, maar ook een (potentiële) werkgever zien over welke skills de persoon beschikt en op welk niveau deze zich bevinden. Als het niveau voldoende hoog is en iemand dus voldoende punten scoort, krijgt hij/zij een certificaat met einddatum. Daarbovenop kan een onderneming de competenties nog verder op maat aanscherpen om nog specifieker training aan te bieden.

Als bepaalde skills nog niet of in onvoldoende mate aanwezig zijn, kunnen die online verder ontwikkeld worden. Aangezien er een actor is die alle data beheert, wordt het individuele skills paspoort automatisch bijgewerkt met de behaalde punten en kennisniveaus. Die actor is dan de VDAB, FOREM of ACTIRIS die nu al over een database beschikken met een universele taal wat andere competenties betreft. De digitale skills zullen hier nog aan worden toegevoegd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen