< Terug naar overzicht

‘Derde werkplek’ in opmars

Flexibel werken staat niet gelijk aan thuiswerken. Het werken op een 'derde werkplek', een andere locatie dan het kantoor of thuis, zit in de lift. Dit kan een business-center of bibiotheek zijn, maar ook een informele locatie zoals een koffiebar.

Dat blijkt uit een onderzoek van professor Ziona Strelitz, in opdracht van Regus. Het onderzoek koppelt gegevens van een wereldwijde enquête bij 17.000 bedrijven aan kwalitatieve diepte-interviews met zakenmensen uit de hele wereld.

Uit het onderzoek blijkt dat werken op een ‘derde werkplek’ vele voordelen biedt zoals een betere werk-privébalans, minder stress en een hogere productiviteit voor de werknemer, evenals kostenefficiëntie, schaalbaarheid en minder vastgoedkosten voor bedrijven.

72 procent van deze digitale nomaden werken meer dan drie dagen per week op hun ‘derde werkplek’. De voorkeur gaat daarbij naar een business-center, omdat dit een productievere werkomgeving is dan de meer informele locaties.

Veruit de meerderheid werkt liever niet van thuis. Ze willen werken tussen andere werkende mensen. Werkende mensen rondom hen, motiveren hen zonder dat het hen afleidt. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de technologie en faciliteiten die thuis niet beschikbaar zijn. Bovendien kunnen ze zich zo focussen op hun werk zonder dat ze worden afgeleid door het huishouden.

Bron: Regus

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen