< Terug naar overzicht

DEME is voor de tweede keer de meest aantrekkelijke werkgever in België

DEME is door 11.000 respondenten verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in België. Van degenen die het bedrijf kennen, zegt 51 procent graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. DEME haalt het nipt voor Pairi Daiza, Janssen Pharmaceutica, GlaxoSmithKline en Studio 100.

Het baggerbedrijf DEME wint zo voor de tweede keer de Randstad Award en komt daarmee op gelijke hoogte van eeuwige rivaal Jan De Nul. De andere grote winnaar dit jaar is Colruyt. Het is niet alleen voor het eerst en in opvolging van Coca-Cola de meest aantrekkelijke werkgever in absolute zin, het is ook het bedrijf dat op 10 jaar tijd de grootste vooruitgang heeft geboekt.

Nek-aan-nek-race

DEME is dit jaar, in navolging van GlaxoSmithKline, de meest aantrekkelijke werkgever in België. Dit blijkt uit een onderzoek (december 2016 en januari 2017) bij 11.000 respondenten in België. Maar liefst 51 procent zegt graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. DEME haalt het heel nipt voor Pairi Daiza, Janssen Pharmaceutica, GSK en Studio 100. De scores van de werkgevers in de top 5 lagen nooit eerder zo dicht bij elkaar.

Voorkeur voor bedrijven van hier

VRT, Mediahuis, Procter & Gamble, Sabca en Coca-Cola vervolledigen de top 10. Slechts drie bedrijven uit de top 10 van vorig jaar slagen erin om hun positie te consolideren. Ook opvallend: nog nooit werd de top 10 bevolkt door zoveel Belgische bedrijven.

Colruyt maakt mooie sprong vooruit

Colruyt mist dit jaar op een zucht een eerste notering in de top 10, maar is toch één van de winnaars. Het bedrijf is voor het eerst in absolute zin de meest aantrekkelijke werkgever. In deze rangschikking wordt ook rekening gehouden met de naambekendheid van de bedrijven. Colruyt volgt Coca-Cola op, dat zich de voorbije 7 jaar de meest aantrekkelijke werkgever in absolute zin mocht noemen.

Colruyt is ook het bedrijf dat in 10 jaar tijd de grootste vooruitgang in relatieve aantrekkelijkheid boekte. Tussen 2007 en 2017 ging het bedrijf 23 procent vooruit inzake aantrekkelijkheid.

'Regionale kampioenen'

Als extra groep bedrijven werden dit jaar de 'regionale kampioenen' meegenomen. Het gaat om kleinere bedrijven die de afgelopen jaren de Randstad Regional Award wonnen in hun regio. De vraag die zich opdringt, is in welke mate deze bedrijven deze aantrekkelijkheid konden doortrekken naar het nationale niveau. Het resultaat is gemengd.

Hierboven bleek al dat twee van de zeven weerhouden bedrijven (Pairi Daiza en Studio 100) zich meteen positioneren in de top 5 van de globale rangschikking. Ook Biscuiterie Jules Destrooper haalt de top 20. Van de vier andere bedrijven slaagt echter alleen RTL erin om voldoende naambekendheid (10 procent) te genereren om de rangschikking te halen.

Bron: Randstad (randstad.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen