< Terug naar overzicht

Deme en de federale overheidsdiensten zijn de meest aantrekkelijke werkgevers in België

Deme en de federale overheidsdiensten zijn de meest aantrekkelijke werkgevers in België. Dit blijkt uit een studie bij 14.000 respondenten uitgevoerd door ICMA International in opdracht van Randstad (zie ook bericht 'Publieke sector aantrekkelijker als werkgever dan private sector'). Daarmee zijn ze de laureaten van de twaalfde editie van de Randstad Award. Voor Deme is het de eerste overwinning na drie deelnames. De vorige twee edities strandde de Antwerpse baggeraar telkens op de tweede plaats. Deme haalt het voor GlaxoSmithKline en de winnaar van vorig jaar Techspace Aero. Bij de publieke diensten zijn het de federale overheidsdiensten die het nipt halen voor de Vlaamse Overheid en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Baggeraar Deme en de federale overheidsdiensten zijn op basis van een onderzoek bij 14.000 respondenten uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke werkgever van België 2012. Maar liefst 57 procent van de respondenten die Deme kennen zouden graag tot heel graag bij het bedrijf werken. Daarmee haalt het bedrijf de hoogste score ooit in de Randstad Award.

Deme haalt het voor GlaxoSmithKline en Techspace Aero (twee ex-winnaars van de Randstad Award). Janssen Pharmaceutica en Pfizer (nog twee andere ex-winnaars) vervolledigen de top vijf. Opmerkelijke nieuwkomer in de top tien is Brussels Airlines, tien jaar na het verdwijnen van Sabena.

Voor het eerst werden de publieke diensten ook meegenomen in het onderzoek. De federale overheidsdiensten zijn de meest aantrekkelijke publieke werkgever. Ze halen het met een score van 51,5 procent heel nipt voor de Vlaamse Overheid, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en l’Office de la Naissance et de l’Enfance (de Franstalige tegenhanger van Kind en Gezin). De Franse Gemeenschap vervolledigt de top 5.

Deme zet de overwinning als meest aantrekkelijke werkgever glans bij door winst in maar liefst 6 bouwstenen van de employer brand: loonpakket, werkzekerheid, financiële gezondheid, toekomstmogelijkheden, opleidingen en jobinhoud. De andere winnaars zijn concurrent Jan De Nul (werksfeer en kwaliteit management), Colruyt (milieu/maatschappij) en het relatief onbekende ORES voor balans werk/privé.

De FOD's halen de beste scores in de bouwstenen werkzekerheid en loonpakket. Daarnaast scoren ze goed inzake balans werk/privé en toekomstmogelijkheden. Verrassend is dat de federale politie hier drie keer als aantrekkelijkste werkgever naar voren komt (toekomstperspectieven, opleiding en management).

Top 10 relatieve aantrekkelijkheid privéwerkgevers van België


1. Deme 57,1%
2. GSK 49,6%
3. Techspace Aero 48,7%
4. Janssen Pharmaceutica 47,8%
5. Pfizer 47,3%
6. Jan De Nul 46,7%
7. VRT 44,6%
8. HP 44,5%
9. PWC 43,9%
10. Brussels Airlines 43,6%

Top 10 relatieve aantrekkelijkheid publieke diensten in België


1. Federale overheidsdiensten 51,5%
2. Vlaamse Overheid 51,2%
3. Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid 49,7%
4. Office de la Naissance et de l’Enfance 49,5%
5. Franse Gemeenschap 43,3%
6. Rijksdienst voor Sociale Zekerheid 40,8%
7. Société wallonne des Eaux 39,7%
8. Rijksdienst voor Arbeidvoorziening (RVA) 39,4%
9. Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening 37,9%
10. Federale Politie 37,8%

Overzicht van de verschillende winnaars van de Randstad Award


2001: IBM
2002: Janssen Pharmaceutica
2003: Pfizer
2004: GSK
2005: Bayer
2006: Janssen Pharmaceutica
2007: Janssen Pharmaceutica
2008: GSK en Techspace Aero
2009: Jan De Nul
2010: Jan De Nul
2011: Techspace Aero
2012: Deme en federale overheidsdiensten

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen