< Terug naar overzicht

Deeltijds werken vermindert stress

Deeltijdse werknemers hebben minder stress, ervaren een betere werk-privébalans, kloppen minder overuren en zijn minder afwezig dan hun voltijds werkende collega’s. Toch zijn er ook nadelen. Deeltijdse werknemers zijn minder tevreden over hun loopbaan.

Dat blijkt uit een enquête van HR-dienstverlener Securex bij 1318 loontrekkenden. Eén op de vier Belgische werknemers werkt deeltijds. Dit geldt voor 9% van de mannen en 44% van de vrouwen.

Slechts 48% van de deeltijdse werknemers geeft aan te veel werk te hebben, terwijl dit geldt voor 58% van hun voltijds werkende collega’s. De opvatting dat deeltijdse werknemers hetzelfde werk moeten doen, maar in minder tijd, klopt dus niet altijd. Bijna één op de drie deeltijdse werknemers zegt meer overuren te presteren dan ze zouden willen. Bij voltijdse werknemers is dit al 42%.

Deeltijdse werknemers ervaren ook een beter evenwicht in hun werk-privébalans (87%) dan hun voltijdse collega’s (77%). 66% van de voltijdse werknemers ervaart stress op het werk tegenover 58% van de deeltijdse werknemers. Opmerkelijk is wel dat stress veroorzaakt door het thuisfront even hoog is bij voltijdse en deeltijdse werknemers (32%).

Deeltijdse werknemers zijn dan ook minder vaak afwezig dan voltijdse werknemers. Meer dan de helft (57%) van de deeltijdse werknemers was niet afwezig in 2012. Bij de voltijdse werknemers was dit slechts 49%. Ook de duur van de afwezigheid per werknemer verschilt. Voltijdse werknemers zijn gemiddeld langer afwezig dan hun deeltijds werkende collega’s (15 dagen per jaar versus 14 dagen per jaar).

Minder kansen
Toch zijn er ook nadelen verbonden aan deeltijds werken. Zo vinden deeltijdse werknemers dat ze minder kansen krijgen om professionele vooruitgang te boeken (44%) dan hun voltijdse collega’s (54%).

Daarnaast vinden deeltijdse werknemers dat ze minder de kans krijgen om hun persoonlijke ambities en doelstellingen kenbaar te maken aan hun direct leidinggevende (70% tegenover 75%), en dat ze minder kansen krijgen om opleidingen te volgen (63% tegenover 69%).

Hoewel deeltijdse werknemers even gemotiveerd of betrokken zijn dan hun voltijds werkende collega’s, zijn ze minder ondernemingsgezind. Slechts 53% heeft op eigen houtje een project gerealiseerd dat verder gaat dan de job. Bij de voltijds werkenden is dat 63%.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen